Yoga retreat boeken

Kies een bestemming

Populaire bestemmingen: Duitsland, Italië, Portugal, Hongarije, Polen, Tsjechië, Israël, India, Sri Lanka en Thailand

SNP wandelvakanties banner

Een yoga retreat is een yoga reis waarin je alle tijd kunt nemen voor jezelf. Waarin je helemaal niets hoeft behalve bezig zijn met yoga, ontspanning, mediatie, tot rust komen, je terug trekken, genieten. Yoga heeft een positieve invloed op lichaam en geest en in een yoga retreat wordt dat nog eens versterkt door ademhalingsoefeningen, meditatie, aandacht, lekker en gezond eten en rust. Om helemaal tot rust te komen is een yoga retreat van minimaal 6 a 7 dagen minimaal. Daarom hebben de meeste yoga retreats ook een duur van 6, 7 of 8 dagen. Op deze pagina vertellen we meer over yoga retreats, de helende werking en de mogelijkheden een yoga retreat te boeken. Je kunt bijvoorbeeld in yoga retreat boeken naar Portugal ( de Algarve ), Ibiza, India of Thailand. Als je maar 2 of 3 dagen beschikbaar hebt, kunt je eventueel een yoga weekend boeken, vaak is een dergelijk weekend een combinatie van yoga, ademhalingsoefeningen, wellness en ( soms ) een sapkuur. Ook hier vind je informatie over een yoga retreat.

vipio dagaanbieding banner

Het aanbod yoga retreats en yoga weekenden is groot en heel divers, op deze pagina presenteren we twee reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in yoga retreats, yoga reizen en yoga weekenden. Veel plezier met het zoeken en boeken van jouw persoonlijke yoga en meditatie retreat.

Yoga retreat, bezinning en rust

Een yoga retreat is een tijd van bezinning, voor innerlijke rust. Een mindfulness retreat gaat vaak samen met yoga en meditatie. In deze hectische maatschappij lopen we onszelf snel voorbij en vergeten waar het in dit leven werkelijk om gaat. Yoga betekent je lichaam en adem te beheersen, echt tot rust komen. De ademhalings- en meditatie oefeningen zijn hierbij heel belangrijk. Bij een yoga retreat is bezinning net zo belangrijk als de oefeningen zelf. Je komt tot rust, bezint, weet beter wat de werkelijke waarden van jouw leven zijn, waar het om gaat. In de yoga retreats die we hieronder presenteren is volop ruimte voor bezinning en innerlijke rust. Een yoga retret is behalve een periode van aandacht en tijd voor innerlijke jezelf ook weer een start met een nieuwe, frisse blik. Yoga retreats vallen onder de noemer duurzaam toerisme.Vandaar dat er op deze website volop aandacht aan geschonken wordt. Hieronder 2 reisorganisaties die de mooiste en meest uitgebalanceerde yoga retreats organiseren, Spa Dreams en Puur en Kuur.

Je kunt via deze reisorganisaties een onvergetelijke 6, 7 of 7 daagse yoga retreat boeken naar onder andere Ibiza, Portugal, India of Thailand. 

Yoga retreat boeken via Spa Dreams

Kies een bestemming

Populaire bestemmingen: Duitsland, Italië, Portugal, Hongarije, Polen, Tsjechië, Israël, India, Sri Lanka en Thailand

Spa Dreams biedt in meer dan 35 landen yoga- wellness en gezondheidsreizen aan. Deze van oorsprong Duitse reisorganisatie organiseert ook detox, fittness en kuurreizen. Als je een onvergetelijke yoga retreat wilt boeken, zit je bij Spa Dreams zeker goed. Een yoga retrait valt bij Spa Dreams in de categorie yoga vakantie.  Bij iedere yoga vakantie van Spa Dreams staat aangegeven om well type yoga reis het gaat, yoga weekend, yoga vakantie of yoga retreat.

Je kunt bij Spa Dreams een yoga retreat boeken naar Thailand,  India, de Algarve ( Portugal ) en Spanje. Deze yoga retreats reizen van Spa Dreams hebben een duur van 6,7 of 8 dagen. Via de links hieronder, kun je deze yoga retreats reizen bekijken. 

Meer yoga retreats vind je op de website van Spa Dreams, zoek in de categorie yoga reizen, eventueel in combinatie met het land waarin je een yoga retreat zou willen boeken. Veel yoga reizen van Spa Dreams zijn  reizen voor je innerlijke rust, veelal in combinatie met wellness en gezondheid. Vegetarische of veganistische maaltijden zijn bij de yoga retreats en yoga reizen van Spa Dreams standaard.

Yoga retreat boeken bij Puur en Kuur

Puur en Kuur, is net zoals SpaDreams specialist in Yoga reizen en yoga retreats. Bij Puur en Kuur is het ook mogelijk yoga reizen en yoga weekend in Nederland te boeken.

Als je een yoga retrait in Nederland of de Ardennen wilt boeken, heb je bij Puur en Kuur verschillende mogelijkheden. Het gaat hier wel om kortere yoga reizen, lange weekend van 3 dagen. Wel is het mogelijk een 5 daagse yoga retreat in de Ardennen te boeken, zie onder

Hieronder een aantal voorbeelden van yoga retreats in het yoga reisprogramma van Puur en Kuur, het werkelijke aanbod yoga reizen en yoga retreats is veel groter.

Dit is slechts een klein overzicht van de beschikbare yoga retreats van Puur en Kuur, op de website vind je een groter aanbod. Net als bij SpaDreams zijn alle maaltijden vegetarisch of veganistisch, soms is vis mogelijk.

Vegetarisch eten tijdens een yoga retreat

Als je een yoga retreat boekt zal dat meestal inclusief ontbijt, lunch en diner zijn. Omdat gezonde en verantwoorde voeding je helpt tot rust te komen en je goed te voelen, wordt er bij yoga retreats bijna altijd vegetarische voeding aangeboden en van zoveel mogelijk, biologische kwaliteit. En voor die mensen die tijdens hun yoga retreat willen genieten van 100 % vegetarische maaltijden, steeds vaker zijn de diners veganistisch, ook wel vegan delight genoemd. Als je je opgeeft voor een bepaalde yoga retreat kun je eventuele dieetwensen, bijvoorbeeld glutenvrij, doorgeven. In bijna alle gevallen worden de maaltijden bereid door professionele koks die veel affiniteit hebben met natuurvoeding. De yoga is en feest, de maaltijden méér dan een toetje. Puur genieten.

Yoga weekend boeken

Als je geen 6, 7 of 8 dagen kunt vrij maken voor een yoga retreat, kun je mogelijk wel een yoga weekend van 2 of 3 dagen boeken. Een yoga weekend is bijna altijd een combinatie van yoga, wellness en ayurveda en er worden maandelijks vele tientallen yoga weekend georganiseerd, ook in Nederland en België. Ook de yogaschool in jouw omgeving organiseert yogaweekend, deze zijn meestal ook geschikt voor mensen die kennis willen maken met yoga.

Yoga retreat of yoga reis als single boeken


Ben je single en vind je het leuk om met andere singles een yoga retreat, yoga reis of yoga weekend te boeken? Of heb je zin in een wellness vakantie? Bij Puur en Kuur organiseren ze single friendly yoga- en wellness reizen. Dit betekent in de praktijk dat het grootste deel van deze reizen single is. Een ideale manier om yoga te kunnen bedrijven én kennis te maken met andere singles die interesse hebben in een spiritule en gezonde levenswijze.  Ook voor andere reizen zoals ayurveda en gezondheidsreizen.

Yoga retrat en detox vakantie

Een yoga retreat is ook zeer geschikt om te ontgiften, bijvoorbeeld door een sapkuur te nemen of detox kuur. Op de wesbite detox vakanties vind je veel informatie over detox, ontgiften en detox kuren.

Biologische yoga kleding


Patipada, biologische yoga kleding.

Als je deel gaat nemen aan een yoga retreat of yoga vakantie, wil je natuurlijk wel lekker zittende yoga kleding dragen. Het is nu mogelijk om biologische yogakleding te kopen die niet alleen heel lekker zit maar ook nog eens duurzaam en met de hand is gemaakt. Deze biologische yoga kleding is er voor dames en heren in de maten, small, medium en large. En er is ook wat bamboe in verwerkt zodat deze kleding ook nog eens heerlijk zacht aanvoelt en helemaal naar je lichaam gaat zitten. Deze biologische yoga kleding is een eigen merk van Patipada uit Zwolle. Yoga kleding die uit de praktijk is ontwikkeld. Wil jij weten welke duurzame kleding en yoga artikelen Patipada nog meer heeft?? Bezoek de webwinkel en verbaas je over het moooie aanbod spirituele artikelen en eco kleding en meer..

TUI Fair Travel banner