wonen in Hongarije

Duurzaam wonen in Hongarije

Wonen in Hongarije, voor steeds meer Nederlanders werkelijkheid. Je koopt er voor weinig geld een huis of boederij met moestuin. Maar wist je dat het in Hongarije ook mogelijk is om er duurzaam te wonen?
In Hongarije schijnt de zon meer dan 300 dagen per jaar. Een ideaal klimaat om je eigen energie op te wekken, bij voorkeur met zonnepanelen. Je ziet dan ook op steeds meer Hongaarse huizen zonnepanelen. Duurzame energie is in Hongarije zeer in opkomst.

Huis kopen in Hongarije en zelfvoorzienend leven

In Hongarije zijn er meer mogelijkheden om zelfvoorzienend te leven dan in Nederland.
Er zijn veel huizen te koop met notenbomen, fruitbomen en moestuin en veel huizen hebben een eigen waterbron. Houd daarbij wat kippen voor de eieren en je bent aardig op weg zelfvoorzienend te leven.

Een huis kopen in Hongarije is goedkoop

Je hoeft geen miljonair te zijn om een boerderij met een groot stuk grond in Hongarije te kunnen kopen. Voor een 30.000 a 40.000 euro heb je al een boerderij  met een stuk grond van 3.000 tot 10.000 m2. Je kunt zelfs je eigen graan verbouwen. Wonen in Hongarije is goedkoop en biedt veel mogelijkheden.

Goedkoop verhuizen naar Hongarije

Wie wil emigrerern naar Hongarije en een goedkoop verhuisbedrijf zoekt, vindt
goedkope verhuisbedrijven Hongarije hier. Kleine inboedels kunnen al vanaf 850 euro van Nederland naar Hongarije vervoerd worden.

Natuurvoedingswinkels in Hongarije

In de grotere steden van Hongarije vind je biowinkels. Hier kan je onder andere biologische producten zoals granen, brood, pasta's en broodbeleg kopen. Bilogisch geteelte groenten vind je nauwelijks in deze biowinkels. Dat komt omdat groente plaatselijk wordt geteeld en verkocht en een eco keurmerk voor groenten in Hongarije nog onbekend is. Sojamelk en tofu zijn wel bekend en vind je ook in de supermarkten van de Tesco.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer in Hongarije is goed geregeld. Er is een uitstekend spoorwegnetwerk en reizen met de trein is goedkoop. Ook is er een goede busverbinding tussen de steden. Ook zonder auto kom je op je bestemming in Hongarije.