Op vakantie als vegetariër en vakantiehuis huren

Ben je vegetariër en op zoek naar een leuk vakantieadres? Een vegetarische vakantie is binnen handbereik.

SNP wandelvakanties banner

Wij hebben meer dan 40 vakantieadressen voor je voor een vegetarische vakantie. Zowel voor een vegetarische vakantie in landen als Spanje, Frankrijk, Kroatië, Italië, Griekenland als Portugal als in verre landen zoals Indonesië, India, Thailand en Sri Lanka. Ook voor een verblijf in een duurzaam hotel

Met verblijf in een vegetarisch hotel, spa, kuuroord of vakantiehuis.

vipio dagaanbieding banner

Zie hier de mogelijkheden een vegetarische vakantie te boeken.  ( meer dan 100 hotels, spa’s en kuuroorden met een goede vegetarische keuken ).

Vegetarische vakantie op de Veluwe ( huur een unieke stacaravan )

Als je een vakantiehuis gaat huren voor je vakantie, kan je natuurlijk lekker zelf koken en kan je je veganistische of veganistische maaltijden zelf bereiden.

Als je vanuit Nederland boodschappen mee gaat nemen, kan je ze bijvoorbeeld kopen in een>veganistische webshop. Je kunt tegenwoordig ook bij supermarktketens als Jumbo en Albert Heijn je veganistische of vegetarische boodschappen doen.

Als je een glutenvrij dieet hebt en glutenvrij wilt winkelen, kun je je boodschappen doen bij één van de glutenvrije supermarkten, winkels of webwinkels.

Zie bijvoorbeeld ons vakantiehuis voor vegetariërs en veganisten omgeving Tiszameer ( Hongarije)

Als je als vegetariër op vakantie wilt zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden.

Je kunt bijvoorbeeld een hotel boeken die zich richt op vegetariërs, een bed and breakfast of een vegetarisch of veganistisch guesthouse ( gastenhuis ).

Hieronder vind je meer informatie over een vakantie voor vegetariërs, vegetarische en veganistische vakantie websites en algemene informatie over op vakantie gaan als vegetariër.  Alles passend in een duurzame vakantie. En, als je op zoek bent naar duurzame producten, kijk dan eens op onze pagina hierover. Je vindt op deze pagina ook vegetarische of veganistische producten en kunt zo met nog meer plezier op vakantie.

Steeds meer mensen worden vegetariër of veganist ( 100 % vegetariër ).  Het aanbod vakantie adressen voor vegetariërs en veganisten zal de komende jaren alleen nog maar toenemen.

Yoga vakantie en vegetarisch met veganistisch dieet??Ook als je een yoga vakantie wil boeken, kan je als vegetariër of veganist prima terecht.  Boe bijvoorbeed een yoga vakantie of yoga retreat met vegetarische of veganistische maaltijden of dieet in Indonesië,Thailandof dichter bij huis zoals in Ibiza het yoga vakantie centrum van Europa of in Portugal, Frankrijk of Italië.

Hieronder vind je een overzicht waar je yoga vakanties of retreats met vegetarische of veganistische maaltijden kunt boeken. Je kunt ook een glutenvrij dieet boeken bij je vakantie.

Vind hier een veganistische vakantie

Spa Dreams, yoga vakanties met veganistische maaltijden

Spa Dreams, yoga vakantie met glutenvrij dieet

Puur en Kuur, yoga vakanties met vegan of vegetarische maaltijden

Verschil vegetariër en veganist

Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen eenvegetariëren eenveganistof een vegetarische of veganistische vakantie. Hier de antwoorden. Een vegetariër gebruikt meestal kaas, eieren, melk, honing, enzovoort. Daarnaast gebruikt een vegetariër meestal producten als wol, leer en zijde.

Een veganist gebruikt meestal geen dierlijke producten. Een veganist gebuikt dus geen dierlijke voeding. Ook gebruikt een veganist geen wol, leer of zijde omdat er volgens veganisten ook dierenleed aan deze producten kleeft. Kortom, een veganist probeert zoveel mogelijk te leven met plantaardige producten en mijdt dierlijke producten Dat lijkt eenvoudig maar is het niet. In veel producten worden dierlijke toevoegingen verwerkt.  Denk hierbij aan gelatine in dropjes of wijn of luizen in snoep.  Een die dierlijke producten/toevoegingen worden niet altijd of niet duidelijk op de verpakking vermeld.  Vandaar "een veganist probeert zover praktisch mogelijk" plantaardig te leven. Wil je weten wat je als veganist voor lekkere gerechten kunt klaarmaken?? Kijk eens op onze websiteveganistische recepten.be.  Daar vind je ook veganistische kookboeken.

Veganisten gaan natuurlijk ook op vakantie en zoeken vakantieadressen welke rekening houden met de leefwijze van vegenisten.  Zo vind je op een veganistisch vakantieadres bijvoorbeeld geen producten van leer, wol of zijde.  Producten en goederen die je wel op een vegetarisch vakantie adres kunt tegenkomen.

Het is voor een vegetariër makkelijker op vakantie te gaan dan voor een veganist.  Er zijn veel meer vegetarische vakantiemogelijkheden dan vakantieadressen voor veganisten. En als je tijdens je vakantie als vegetariër uit wilt eten, heb je ook meer keuze dan vegansten. In tal van steden vind je vegetarische restaurants of  "gewone restaurants" met vegetarische gerechten.  Veganistische restaurants vind je meestal alleen in grote steden zoals Amsterdam, Londen, Berlijn, Budapest of Praag. Kortom, als je een veganistische vakantie wilt boeken, moet je iets meer moeite doen dan het boeken van een vakantie als vegetariër,

Vakantie vegetariërs in Nederland

Ook in Nederland kunnen vegetariërs een leuke vakantie boeken.

Boek bijvoorbeeld een vakantie in één van de vegetarische pensions in Nederland of huur een vakantiehuisje in de buurt van een vegetarisch restaurant.  De mogelijkheden voor vegetariërs een vakantie te vieren in Nederland zijn groot.

Aanrader vegetarisch pension in Nederland: vegetarisch pension St Rosa in Zuid-Limburg

Informatie bij de VVV in Zuid-Limburg.

Heb je een vegetarisch pension, bed and breakfast of hotel met goede vegetarische keuken en wil je ook op deze pagina vermeld worden?? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vegetarische en veganistische vakantieadressen

Hieronder vind je een aantal belangrijke websites met vegetarische en veganistische vakantie adressen en vegetarische en veganistiasche restaurants. Als je als vegetariër of veganist op vakantie wilt gaan, zal je hier zeker een leuk vakantieadres vinden.

Duurzaam toerisme en single reizen

Happy Cow

Vegetariers.nl

Veganisme

Vegetafel.nl

vegetariers startpagina

Liever een veganistische vakantie boeken?

Als veganist op vakantie?

Ben je veganist en is een vegetarische vakantie voor jou onvoldoende?? Ben je op zoek naar vegan vakantie mogelijkheden??  Ook een vegan vakantie kan je hier boeken. Boek bijvoorbeeld eens voor een weekendje een vegan hotel of ga eens een verre rondreis maken met vegan maaltijden.  Ook veganisten kunnen van een welverdiende vakantie genieten. Voor een duurzame vakantie met veganistische ( = puur plantaardige ) maaltijden.

Vind hier een vegan hotel of vegan vakantie

TUI Fair Travel banner