Tweedehands kleding kopen

Tweedehands kleding kopen, noodzaak.

Meer dan 20.000.000 nieuwe kledingstukken worden in Nederland niet als "nieuw" maar als

tweedehands kleding verkocht omdat ze de verkeerde maat hebben, de verkeerde kleuren of een " verkeer model".  Deze worden meestal als tweedehands kleding of winkeldochters verkocht. Ze worden vaak als partijgoederen aan de groothandel en marktkooplieden aangeboden die ze bijvoorbeeld via markten weer doorverkoopt.

Nog eens miljoenen kledingstukken worden maar 1 of 2 keer gedragen en vervolgens aan goede doelen of kringloopwinkels geschonken, in kledingcontainers gedaan of gewoon weggegooid. Meer dan zonder en een gemiste kans voor de kledingindustrie.

De markt voor tweedehands kleding is bijzonder groot. Alleen al in Nederland gaat het om miljoenen kledingstukken, zowel tweedehands kleding voor volwassenen als tweedehands kinderkleding.

Het is daarom uitermate belangrijk dat er goede afzetkanalen voor alle goede tweedehands kleding gevonden worden.  En niet alleen omwege de onnodige belasting van het milieu.  Veel tweedehands kleding is niet of nauwelijks van nieuw te onderscheiden maar veel goedkoper in aanschaf. Het kopen van tweedehands kleding betekent dus ook veel geld besparen! En wie van het kopen van tweedehands kleding geniet, wij begrijpen dat!

 

Tweedehands kinderkleding in de schijnwerpers

Voor veel ouders is het kopen van tweedehands kinder merkkleding niet weggelegd. Merk kinderkleding is duur en omdat kinderen nu eenmaal hard groeien en de mode regelmatig verandert, is het voor weinig ouders mogelijk hun kids van de nieuwste merk kinderkleding te voorzien.  Het kopen van tweedehands merk kinderkleding is de oplossing. Veek tweedehands kledingwinkels hebben zich de afgelopen jaren specifiek gericht op 2e hands kinderkleding waaronder een gedeelte merkkleding. In bijna iedere provincie en grote vind je wel winkels welke zich hebben gespecialiseerd in de inkoop- en verkoop van tweedehands kinderkleding.

Hoe tweedehands kleding nu verkocht wordt

Tweedehands kleding wordt nu via vele kanalen verkocht.  Denk aan tweedehands kledingwinkels, kledingbeurzen, kringloopwinkels en markten.  De meeste van deze activiteiten zijn kleinschalig. Wij denken dat grotere tweedehands kledingbeurzen, verspreid over heel Nederland, een echt antwoord geven op de enorme voorraden "winkeldochters" en onverkochte tweedehands kleding.

Tweedehands kleding verkopen kan eenvoudig online. Er zijn een aantal marktplaatsen voor 2e hands kleding welke zéér succesvol zijn.  Je kunt niet alleen via marktplaats 2e hand kleding, schoenen en sieraden verkopen maar er zijn nog talloze marktplaatsen in Nederland en België.

Lees hier hoe je online tweedehands kleding kunt verkopen.

Grote tweedehands kledingbeurzen, het antwoord op

Stel je voor, een tweedehands kledingbeurs met een keuzen uit tienduizenden kledingstukken. Van tweedehands dames- en herenkleding tot kinderkleding, retrokleding, accessoires en schoenen.  Met een speciaal gedeelte voor tweedehands merkkleding, tweedehands kinderkleding, nieuwe kleding die nooit gedragen is, tweedehands eco kleding en veel meer.  Het organiseren van een dergelijke grote kledingbeurzen, zou dat niet het verschil uitmaken en het antwoord zijn op de vele tienduizenden kilo’s kleding die nooit bij de eindgebruiker, de consument, terechtkomen? En binnen zo een grote kledingbeurs, kan een kledingruilbeurs zeker ook succesvol zijn.

Als jij thuis bent in tweedehands kleding en ervaring hebt met tweedehands kledingbeurzen, nodigen we je uit om samen met ons de mogelijkheden te bekijken. Wij staan er open voor om samen met jou grote tweedehands kledingbeurzen te gaan organiseren.

We hebben voor het opzetten van een marktplaats voor 2e hands kleding, een aantal top domeinnamen gereserveerd:

tweedehands-kleding.nl

tweedehands-kledingbeurs.nl

tweedehands-kinderkleding.nl ( de website voor tweedehands kinderkleding komt in 2019 ).