Natuurvakantie algemene informatie

Ecologische vakantiehuizen, begrip voor natuurvakantie.

SNP wandelvakanties banner

SNP Natuur vakanties

Een natuurvakantie is een vakantie in de natuur.

vipio dagaanbieding banner

Je hebt vele soorten natuurvakanties zoals wandelvakanties in de natuur, vogelreizen, fietsvakanties, individuele natuurvakanties en groepsreizen.

Daarnaast heb je rondreizen in landen met veel natuur en specifieke natuurreizen voor alleenstaanden en gezinnen.  Wat dacht je van een natuurvakantie Costa Rica?  

Je kunt ook een all inclusive vakantie Costa Rica boeken.

Welke natuurvakantie past het beste bij jou?

Hieronder geven we je een overzicht en informatie van reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in natuurvakanties, te beginnen bij SNP Reizen die alle soorten natuur reizen organiseren, voor gezinnen, singles, families met kinderen, vogelaars, liefhebbers van bergen en alles wat met de natuur in de ruimste zin des woords te maken heeft. Een vakantie met natuurfotografie, sneeuwreizen, vlinderreis, natuurcruises, er is bijna niets wat je bij SNP Reizen op het gebied van echte natuurvakanties niet kunt boeken.

Natuurvakantie SNP Reizen

Als je een georganiseerde natuurvakantie wilt boeken en op het internet gaat zoeken naar de mogelijkheden, kom je bijna als eerste de naam SNP Reizen tegen.

SNP Reizen is een merk van de ANWB en staat voor honderden natuurreizen, zowel groepsvakanties als individuele natuurvakanties.  

Je kunt bij SNP Reizen natuurvakanties boeken met de volgende thema’s:

Vogelreizen

Bloemen- en vlinderreizen

Natuur fotografiereizen

Wandelreizen in natuur

Fietsvakanties en fietsen door de mooiste natuurgebieden

Sneeuwreizen

Natuur Cruises op water

Kunt en Cultuurreizen

Je kunt bij SNP Natuurvakanties een groene vakantie binnen Europa boeken maar ze hebben ook een groot aanbod bijzondere vakanties en rondreizen naar bijvoorbeeld Costa Rica, Madagascar, Sri Lanka en Australië. Of je nu kiest voor een individuele natuurvakantie, trektocht, groepsvakantie, gezinsvakantie of vriendenreis. Eén ding is zeker, van de natuur kan je bij SNP Reizen volop genieten!

Natuurvakanties jongeren Simi Reizen

Hier vind je alle natuurvakanties voor jongeren van Shoestring

Simi Reizen organiseert fantastische natuur vakanties voor jongeren.

Favoriet zijn de jongeren natuur vakanties naar Noorwegen en Zweden maar ook de fantastische natuurreizen naar Ierland, Noord-West Amerika, Slovenië en andere vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa spreken tot de verbeelding.

De natuur vakanties van Simi Reizen zijn groepsreizen.  Ze staan open voor jongeren en jongvolwassenen van 15 tot en met 35 jaar.

Je kunt je opgeven voor een Simi Reizen natuurvakantie voor groepen in de leeftijden van 15 tot en met 17 jaar, 18 tot en met 22 jaar of die van 23 tot en met 35 jaar.

De laatste natuur groepsvakanties zijn dus bedoeld voor jongvolwassenen. Er doen veel singles aan deze jongvolwassenen natuur reizen mee!

Vakantiehuis in natuur

Zelf je natuurvakantie regelen?

Als je zelf je natuurvakantie wilt regelen en samenstellen, is het best wel een goed idee om een groen vakantiehuis te huren en vanuit die accommodatie in de natuur lekker een wandelvakantie, fietsvakantie, trektocht, vlinderreis of ander soort natuurlijke vakantie te starten.

‘ s avond lekker bij de open haard en ’s ochtend vanuit je terrasje misschien wel edelherten, vogels en vlinders aanschouwen.  Bij een natuur vakantie hoort natuurlijk wel een vakantiehuisje in het bos, in de bergen, langs zee of op een andere mooi plekje.  Het allermooiste is om bijvoorbeeld een blokhut op een stilteplekje op de bergen te huren en in de winter lange sneeuwwandelingen te maken.

Als je een groen en zéér rustig gelegen vakantiehuisje wilt huren, vind je deze zeker hier.

Wandelvakanties zijn meestal natuurvakanties

Als je van wandelen en natuur houdt is 1 + 1 = 2.

Wandelvakanties zijn bijna altijd natuurvakanties.

Je kunt een individuele wandelvakantie boeken maar ook gaan voor een groeps wandelvakantie.

Daarnaast is het bijvoorbeeld bij Djoser mogelijk om een wandel- en fietsvakantie te boeken!  Voor een wandel vakantie dicht bij huis of ver weg!   Aan jou de keuze.

Hier vind je een overzicht van wandelvakanties in de natuur.

Indviduele natuurvakantie of groepsvakantie?

Sneeuwschoenwandelen

Als je besloten hebt om een vakantie te boeken waarbij de natuur centraal staat, moet je nog wel voor jezelf bepalen of je kiest voor een indidviduele natuurreis of groepsreis.

De verschillen tussen die twee zijn groot maar je mag er wel van uit gaan dat een natuur groepsreis een vakantie is met gelijkgestemden en alle deelnemers van de natuur in zijn puurste vorm houden.

Daarnaast heb je bij veel groepsreizen veel individuele vrijheid!

Waarom vakanties in de natuur goed voor ons zijn

Een vakantie in de natuur betekent veel in het groen zijn. Groen is een kleur die rust geeft en het beste bij mensen naar boven haalt. Het menselijk ook kan vele kleuren zien. Als je in de zomer in een bos wandelt, moet je maar eens zien hoeveel kleuren groen er zijn. Groen staat voor activiteit, natuur, evenwicht, duurzaam en veel meer.

Veel zuurstof staat voor groen en dat is precies wat bomen doen, ons zuurstof geven.

Huur een vakantiehuis in het bos, je zult versteld staan van de kracht van de natuur.

Welke betekenis heeft een groene natuurvakantie voor jou??

TUI Fair Travel banner