Een groene vakantie boeken

Groene relax vakantie?

SNP wandelvakanties banner

De meeste mensen die het over een groene vakantie hebben, bedoelen een vakantie in de vrije natuur.

als je een huisje midden in het bos huurt,  heb je een gevoel van vrijheid. En het is toegestaan om in deze corona tijd een vakantiehuisje in het bos  te huren. Zolang je je maar aan de Corona regels houdt.

Ook een goed idee is om een huisje in de duinen te huren. Daar vind je nog rust en ruimte.

vipio dagaanbieding banner

Als wij het over een groene vakantie hebben, bedoelen we een vakantie in bijvoorbeeld een biologische boerderij, een milieuvriendelijke accommodatie of een bed and breakfast waar men bijvoorbeeld biologische en vegetarische maaltijden serveert. En natuurlijk kunnen ook deze milieuvriendelijke accommodaties in de vrije natuur liggen. Lees hieronder over groene vakantie adressen.

Je kunt ook een duurzaam vakantiepark boeken.

Voor de een is een groene vakantie een verblijf op de boerderij, kamperen op een natuurcamping of verblijven in een eco resort.  Voor de ander is een groene vakantie een vegetarische vakantie, biologische vakantie of yoga retreat.  Wij bedoelen met groene vakanties reizen waarbij respect voor de natuur een grote rol speelt.  Dus geen strandvakanties op de Costa Del Sol of een auto rondreis door Europa. Op deze website vind je vele reisorganisaties die met duurzaamheid en eco toerisme bezig zijn. Ook vind je hier veel natuur reizen, wandelvakanties en fietsvakanties. Wandel- en fietsreizen horen zeker ook in de categorie groene vakanties.

Zie ook onze website duurzame-vakantie.startpagina.nl

Fietsvakantie, één van de meest groene vakanties

<

SNP wandelvakanties banner

Wie een echt groene vakantie wil boeken overnacht niet alleen in duurzame accommodaties maar boekt een fietsvakantie.  Fietsvakanties zijn actieve vakanties waar je fitter van wordt, onderweg op de fiets ontzettend veel mooie dingen ziet, veel natuur en cultuur snuift en ook nog eens zéér milieuvriendelijk bezig bent, zeket als je je verder met de trein verplaatst.  Hier alles over fietsvakanties

Fietsvakanties zijn milieuvriendelijk, sportief en ontspannend.

Met verblijf in milieuvriendelijke of bio hotels, natuurcamping of duurzame hotels.

Fietsvakanties kunnen groepsvakanties maar ook individuele vakanties zijn.

Fietsvakanties zijn 100 % groene vakanties

Wandelvakantie

Wat voor fietsvakanties geldt, geldt natuurlijk ook voor wandelvakanties.

Een wandelvakantie is het voorbeeld van een groene en actieve vakantie welke ook nog eens super gezond is. Je kunt net zoals bij de groene fietsvakanties kiezen voor een individuele wandelvakantie of groepswandelvakantie.  En voor de liefhebbers van wandelen én fietsen.

Je kunt ook een gecombineerde wandel- en fietsvakantie boeken. Binnen Europa bijvoorbeeld een wandel- en fietsvakantie in Frankrijk, Portugal of Ierland.

Ook mag zeker worden vermeld het Zwarte Woud Duitsland

Het Zwarte Woud is een aantrekkelijk gebied vol bossen en wandelmogelijkheden in Duitsland.  In de winter kan het, bij voldoende sneeuw, ook dienst doen als wintersportgebied.

Vegetarische vakantie in groene omgeving

Vegetariër zijn vaak mensen die van de natuur houden en op vakantie het liefst groene vakantieadresjes zoeken.  Bijvoorbeeld in een vakantiehuis in de natuur waar je zelf je maaltijden kunt bereiden.

Soms echter, heb je behoefte aan een verzorgde vakantie en heb je geen zin om zelf je maaltijden te bereiden. Het is dan goed om te weten dat er vele hotels, kuuroorden, gezondheidscentra en spa’s zij met een uitstekende vegetarische keuken.

Een verzorgde vegetarische vakantie.  Met een speciaal aanbod vegetarische vakanties voor singles, is ook de alleenstaande vakantieganger gegarandeerd van een ultieme vakantie zonder vlees of vis!

Hier vind je alles over deze vegetarische vakanties.

Groene vakantiegids

Shoestring - Singlereizen

In de Groene Vakantiegidsen van ECEAT staan veel adressen van groene kampeer- en logeeradressen in Europa. Ruim 1400 groene vakantieadressen in heel Europa. Er staan ook veel ecotoerisme adressen in. De nieuwe Groene Vakantiegids voor de Benelux met actuele informatie en adressen komt binnenkort uit! De accommodaties zijn altijd milieuvriendelijk en soms biologisch en/ of vegetarisch. Ze liggen vaak op wandelroutes en zijn ideaal om te doenen als basis voor een ontspannen wandelvakantie. De Groene Vakantiegids is onder anderen in natuurvoedingswinkels en spirituele boekhandels te koop.

Voor het bestellen van een Groene Vakantiegids bel Eceat, 020-6681030 of mail hen via klantenservice@eceat.nl. Online bestellen kan ook:  

Duurzaam toerisme en keurmerken

Er zijn een aantal keurmerken voor duurzaam toerisme

The Green Key, internationaal keurmerk voor duurzaam toerisme.

De Green Key, is een internationaal keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en de recreatiebranche. Ook vergader- en congreslocaties kunnen het keurmerk “De Green Key” verwerven.

Bedrijven die het keurmerk verworven hebben, maken werk van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Deze bedrijven hebben aandacht voor het milieu en de natuur in hun omgeving. Je kunt als bedrijf het niveau brons, zilver of goud behalen.

In Nederland hebben ruim 350 bedrijven het Green Key keurmerk.

Stichting KMVK beheert in Nederland keurmerk Green Key, zie www.stichtingkmvk.nl

Zie voor de deelnemerslijst Green Key Nederland: www.greenkey.nl

Zie voor de deelnemers Green Key wereldwijd: www.green-key.org


Green Globe

Green Globe is een wereldwijd certificeringsprogramma voor duurzaam reizen en toerisme. Het concentreert zich op economisch-, sociaal- en milieuverantwoord beheer. Het Green Globe certificaat kun je tegenkomen bij accommodaties, eco-toeristische bestemmingen, reisorganisaties en vakantieresorts. http://www.greenglobe.com 


Pan Parks

Pan Parks is opgericht door het Wereld Natuur Fonds ( WNF ) samen met onder andere de Molecantengroep. PAN staat voor Protected Area Network. Pan Parks heeft tot doel Europese natuurgebieden te behouden door middel van ontwikkeling van beheersbare en kleinschalige toeristische activiteiten die lokale werkgelegenheid opleveren. Het gaat hier vooral om behoud van Europese Nationale Parken en het stimuleren van duurzaam toerisme in deze parken en de omgeving van de parken.

Duurzaam toerisme in de Europese Nationale Parken waarbij zowel de toeristen als de plaatselijke bevolking en bedrijven worden betrokken met het doel de nationale parken duurzaam te beheren en open te stellen voor het publiek, heeft het grote voordeel dat iedereen baat heeft bij het behoud van de parken, de natuur en de dieren die er leven. De toerist kan genieten van de natuur en wil graag betalen voor de toegang tot het park en de faciliteiten in en rondom dit park. De dieren kunnen er veilig leven omdat de jacht er verboden is en er toezicht op dat verbod op de jacht is. De plaatselijke bevolking kan een inkomen verdienen door beheer van het park, toezicht op de bezoekers en het rondleiden van de bezoekers. De horeca- en recreatiebranche kan zorgen voor goede verblijfsmogelijkheden rond de parken en verantwoorde maaltijden verstrekken.

Pan Parks is een voorbeeld van en goede samenwerking tussen een natuurbeschermingsorganisatie (WNF ) en de recreatiebranche.

Zie www.panparks.org voor de Nationale Parken in Europa die onder de Pan Parks vlag beschermd en beheerd worden.

Vegetarische hotels en restaurants.

Vegetarisch eten is zeer duurzaam. En natuurlijk kan je ook “vegetarisch op vakantie gaan”.

Ben je op zoek naar een vegetarisch hotel of restaurant in Nederland of Europa?

Via de websites hieronder vind je snel een vegetarische accommodatie of restaurant:

Hier vind je ook hotels, kuuroorden, bio hotels en spa’s met een groot aanbod vegetarische maaltijden.

Hotels waar je als vegetariër prima terecht kunt

Hotels met veganistische maaltijden

www.vegetariers.nl

www.vegdining.com

www.ivu.ora

Veganistisch op vakantie

Ben je veganist en op zoek naar veganistische vakantie adressen?

Er zijn tegenwoordig veel manieren om veganistisch op vakantie te gaan. Veganistisch betekent dat er in een vakantie accommodatie geen gebruik wordt gemaakt van dierlijke materialen en er bijvoorbeeld geen leren bankstel in je vakantiehuisje, hotel of bed and breakfast staat. 

Er zijn hotels en bed and breakfast waar ze prima veganistische maaltijden serveren. Veganisme is een "groene en verantwoorde levenswijze" met respect voor mens, dier en milieu!

Veel veganistische vakantie adressen vind je op de website van Vegan Shop.nl

Je vindt hier ook veganistische restaurants in bijvoorbeeld Amsterdam, Barcelona, Budapest of New York. Over Budapest gesproken, de hoofstad van Hongarije, daar vind je niet alleen prachtige gebouwen, parken en de fantastische Donau maar ook vele vegetarische en veganistische restaurants.

En als je op zoek bent naar een vegan guesthouse, eventueel met yoga les, moet je eens kijken bij het aanbod van Spa Dreams.  Hier kan je een vegetarische of veganistische yoga, ayurveda of gezondheidsvakantie boeken.

Groene vakantiehuizen in Hongarije

Hongarije is een vakantieland met een fantastische natuur. Met name het gebied rond het Tiszameer is zeer groen en staat bekend vanwege de vele vogelsoorten en bijzondere flora en fauna.

Indien u overweegt een vakantiehuis in Hongarije te kopen, vindt u informatie en tips op de website huis-kopen-hongarije.nl

U vindt er ook Nederlands sprekende aannemers en makelaars.

Een huis kopen in Hongarije is al mogelijk vanaf 10.000 euro.

U vindt op deze website ook de adressen van organisatie die groene vakantiehuizen in Hongarije verhuren.

Nivon

Nivon Reizen: Samen Doen, Mee Maken!

Indien u een groene natuurvakantie wilt boeken, heeft Nivon zeker een interessant programma.

Nivon Reizen zijn geliefd bij mensen die sociaal, buiten en actief willen zijn.

Met elkaar nieuwe werelden ontdekken is een geweldige ervaring. Samen met de andere deelnemers bepaal je binnen de kaders van de reis welke activiteiten je ontplooit of hoe je deze invult. Je komt ontspannen, met een rugzak of koffer vol ervaringen weer thuis. Dus wil je je eigen batterij opladen aan een andere horizon? Zoek een Nivonreis uit die bij je past en er gaat een wereld voor je open.  Met de keuze voor een Nivonreis kies je voor natuur en cultuur met de kans om de omgeving en haar bewoners van dichtbij te leren kennen. Je kunt lekker buiten actief zijn, maar ook ontspannen, kletsen, eten en spelletjes doen of wat je nog meer bedenkt. De reizen worden begeleid door geselecteerde en opgeleide vrijwilligers die zorgen voor ondersteuning. Dit zijn mensen zoals jij en ik die vanuit passie en enthousiasme doen wat ze leuk vinden en anderen daar graag in meenemen. Ook voor single reizen

Kenmerk van Nivonreizen is de sociale plus: mensen die genieten van een goed evenwicht tussen samen sociaal actief, maar wel met behoud van de eigen kleur. Met elkaar treed je buiten de paden van het massatoerisme. Veel reizen gaan juist naar het onbekende achterland. Je ervaart de pure cultuur en natuur van een gebied. We reizen zoveel mogelijk op een natuur- en milieuvriendelijke wijze. Veel reizigers gaan meer dan één keer met een Nivonreis mee, omdat ze de bestemming, de manier van reizen en de sfeer in de groep als unieke combinatie zien.  Nieuw, kijk ook eens naar de mogelijkheden Friese Meren

Bed and breakfast Tiszameer

Indien u een groene vakantie in Hongarije wilt boeken, is een vakantie in de omgeving van het Tiszameer wellicht een optie. Het Tiszameer is feitelijk één groot natuurgebied. Er is ook een vogelreservaat. Een fantastische plek voor een rustgevende vakantie. U kunt in de prachtige omgeving van het Tiszameer een uniek gelegen bed and breakfast huren. Deze b & b is ook nog eens rookvrij. Geschikt voor 2 tot en met 4 personen. Met overdekt terras en houtkachel.  

Deze bed and breakfast is ideaal voor een rookvrije vakantie.  Op deze website duurzaam toerisme zijn alle groene vakantie adressen geheel rookvrij.

Boomhut overnachting in Costa Rica

Duurzame boomhut overnachting

Bent u toe aan een bijzondere vakantie? Op TreeGo.nl vindt u een overzicht van unieke boomhutovernachtingen.  Of het nu gaat om een duurzame overnachting, een luxe glamping verblijf of een boomhut vakantie in eigen land.

Veelal zijn de boomhutten gelegen diep in de jungle. Het is daarom belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het behoud van de natuur. Zo wordt elektriciteit geproduceerd op basis van zonne-energie en het afval water wordt op een milieuvriendelijke manier gerecycled. Een duurzame vakantie is dus weggelegd voor de echte avonturiers die zich makkelijk kunnen aanpassen aan deze unieke leefomgeving.

Geniet van uw welverdiende vakantie tussen de boomtoppen. Verken de natuurlijke wonderen van het regenwoud, waarbij u ver bent verwijderd van de invloeden van de bewoonde wereld. Ontdek schitterende watervallen en meer dan 850 verschillende vogelsoorten al kajakkend op de plaatselijk rivier. Of ga duiken tussen de koraalriffen en rotsachtige eilanden rondom de boomhutbestemming. Ook kunt u inheemse volken bezoeken voor het proeven van de plaatselijke cultuur.

Een boomhut vakantie is een experience for life en voor sommige misschien een droom die uitkomt. Laat TreeGo.nl u inspireren en bekijk deze schitterende boomhut overnachting. Voor een ultieme groene en eco vakantie.

Zoeken naar groene vakantiehuizen op internet

Ben je op zoek naar een groen vakantiehuis in een bepaald land of provincie?

Zoek dan op combinaties zoekwoorden: groen vakantiehuis, biologische vakantie, ecologische vakantie, biologische vakantieboerderij, groene vakantie land, biologische vakantie, duurzame vakantie, enzovoort. Je zult je verbazen over het grote aanbod groene en duurzame vakanties.

TUI Fair Travel banner