Gezonde vakanties, genieten én aan je gezondheid werken

Boek hier je gezonde vakantie.

SNP wandelvakanties banner

Vakanties die in het teken staan van gezondheid, nemen een steeds grotere plaats in, in het duurzaam toerisme. Gezonde vakanties worden ook wel gezondheidsvakanties of gezondheidsreizen genoemd. Werken aan je gezondheid én relaxen staat tijdens deze gezonde vakanties centraal.  

vipio dagaanbieding banner

Op deze pagina vind je een groot en duidelijk overzicht van vakanties die met gezond leven, afvallen, detoxen of kuren te maken hebben.  Maar je vindt hier ook informatie over gezondheidsvakanties die met yoga, ayurveda, vegetarisme, veganisme of wellness te maken hebben. Kortom, als je een gezonde vakantie wilt boeken, heb je hier alle mogelijkheden. Voor een gezondheidsvakantie binnen Europa, bijvoorbeeld in Spanje, Portugal of Duitsland of een spirituele en gezonde vakantie in Azië of elders in de wereld.

Gezonde vakantie via Puur en Kuur boekenPuur en Kuur is specialist in gezonde vakanties zoals ayurveda- en kuurreizen, yoga vakanties, stop met roken vakanties, anti stress reizen, wellness vakanties en alle andere soort gezondheidsvakanties.

Met een apart programma gezondheidsvakanties voor singles en alleenreizenden.  Ook voor detox- en afslankvakanties en wellnes- en yoga weekenden.  Of je nu een gezonde vakantie in Nederland, Duitsland, Spanje, Italië, Zwitserland, Indonesië, Maleisië of Sri Lanka wilt boeken, voor wat betreft betaabare en hoog gekwalificeerde vakanties waarbij gezondheid en relaxen centraal, zit je bij Puur en Kuur goed.

Ook voor een korte gezondheissvakantie of wellness- of yoga weekend aan zee,

Groen vakantiehuisje in natuur boeken

Als je een gezonde vakantie wilt boeken maar geen behoefte hebt aan een kuurvakantie, groepsreis of ander soort georganiseerde gezondheidsreizen, is een verblijf in een groen vakantiehuisje midden in de natuur wellicht een goede optie.

Het is bekend dat de natuur ons rust, inspiratie en nieuwe energie geeft.  Ons hectische leven met hoog tempo schreeuwt soms om rust, ruimte en vooral méér natuur.  Zo geeft een wandeling in de natuur al rust maar een korte of langere vakantie in een rustig gelegen huisje in het bos aan zee, ver weg van de mensenmassa en massa toerisme, is zeker goed voor onze gezondheid en gemoedsrust.

Bij Natuurhuisje.nl weten ze dat ook en ze hebben daarom groene en rustig gelegen vakantiehuisjes verzameld die ver weg zijn van de grote massa.  Een huisje in het bos, aan zee, op de heide of in de bergen. Een aanrader voor een gezondheids- en relax vakantie.

Ayurveda vakanties, gezonde vakantie in Si Lanka, India of Spanje boekenAyurveda en gezondheid, die 2 begrippen zijn nauw met elkaar verbonden.

Ayurveda is de oudste gezondheidsleer van de wereld en komt uit India en Sri Lanka. Als je van gezond en licht eten, kruiden, heerlijke lichaamsmassages en warme baden houdt, is een ayrirveda vakantie in bijvoorbeeld India, Sri Lanka, Slovenië of Spanje voor jou de ideal gezondheidsvakantie.

Wil je weten wat ayurveda voor jou kan betekenen??

 Lees hier alles over ayurveda en geneeskunde.

Gezonde yoga- of wellness vakantie boekenActieve vakanties zoals yoga- en wellness vakanties dragen zeker ook bij aan ontspanning en gezondheid. Vaak kan je deze vakanties ook combineren met een vegetarische of ayurvedische vakantie.

Kijk binnen het aanbod van Puur en Kuur Reizen of Spa Dreams welke yoga- of wellness reizen jou het meeste aanspreken, Met een uniek aanbod yoga vakanties voor alleenreizenden en singles.

Yoga en wellness reizen behoren zeker tot de categie gezonde vakanties of ontspanningsreizen.

De gezondheidsvakanties van Spa Dreams

Als je op zoek bent naar een gezonde vakantie zoals kuurreis, yoga retreat, wellness vakantie of vegetarische vakantie, vind je jouw perfecte relax vakantie zeker bij Spa Dreams. Met een groot aanbod wellness, kuur en afslankreizen.  Daarnaast is het bij Spa Dreams ook geen enkele probleem om een vegetarische vakantie of vakantie voor veganisten te boeken. Ook een verblijf in een kuuroord of hotel met glutenvrije, suikervrije maaltijden of een ander dieet, is geen enkel probleem.

Spa Dreams is een gezondheidsreisorganisatie in Duitsland en onderdeel van het bekende Fit Reisen, een garantie voor een geslaagde gezonde vakantie, kuurvakantie, yoga vakantie, vegetarische vakantie of ayurveda reis.  Ook voor een wellnes arrangement voor 2, detox kuur of welke gezondheids vakantie dan ook..

Vegetarische of veganistische vakantie boeken

Een vegetarische of veganistische vakantie is een vakantie zonder vlees of vis.

Bij een vegan vakantie ga je nog wat verder, daar krijg je puur plantaardige maaltijden en krijg je ook geen kaas, eieren, melk of honing.  Om maar wat voorbeelden te noemen.

Een vegetarische of veganistisch dieet, kan zeker bijdragen aan het verlagen van het cholesterolgehalte en de verbetering van de gezondheid. Een veganistisch dieet wordt ook vaak gebruikt om af te vallen.

Kilo’s afvallen tijdens je vakantie

Als je een gezonde vakantie wilt boeken omdat je kil’o’s af wilt vallen, is een afvalvakantie een goede optie. Tijdens zo een vakantie kan je in één of 2 weken best wel 3, 4 of 5 kilo’s afvallen.

Vaak bestaat het programma van een afvalvakantie uit bewegen en gezond en caloriearm eten.

TUI Fair Travel banner