Fitness vakantie, groot aanbod in vele landen


SNP wandelvakanties banner

Kies een bestemming

Populaire bestemmingen: Duitsland, Italië, Portugal, Hongarije, Polen, Tsjechië, Israël, India, Sri Lanka en Thailand

Fitness vakantie met korting boeken?  

vipio dagaanbieding banner

Als je op zoek bent naar een fitness vakantie, bijvoorbeeld een actieve wellness en fitness vakantie, zit je op deze website goed. Hier vind je een groot aanbod fitness vakanties, ook in combinatie met yoga en personal training. Je kunt een 4, 5, 6 of 7 daagse fitness vakantie boeken, bijvoorbeeld in Italië, Spanje, Portugal, de Ardennen, Kroatië of Duitsland. Fitness vakanties zijn geschikt voor iedereen die iets aan zijn gezondheid en conditie wil doen, dus ook alleenstaanden, senioren en jongeren zijn van harte welkom.

Het is ook mogelijk om een fitness vakantie met yoga lessen of surf lessen te boeken.

En wie van verre reizen houdt, je kunt ook een fitness vakantie naar Thailand boeken, bijvoorbeeld een 8 daagse fitness reis met spa met verblijf in een spa | hotel en personal training sessies. Je kunt ook een fitness vakantie aan zee boeken in bijvoorbeeld Spanje of Italië en verblijven in een villa met privé zwembad.

Hier vind je een overzicht van de actuele fitnes vakanties 

Populaire vakantielanden voor fitness vakantieIn welk land een fitness vakantie boeken?

Als je een fitness vakantie of weekend wilt boeken, kan je dit bijvoorbeeld doen in Nederland, België of Duitsland. Net zoals bij de wellness reizen zijn bij fitness reizen landen als Spanje, Italië, Griekenland, Duitsland en Portugal favoriet. Hier liggen de mooiste hotels en resorts met fantastisch wellness- en fitness faciliteiten. En veel van deze fitness hotels en resort liggen aan zee. Een bijkomend voordeel van een wellness en fitness vakantie aan zee is dat je daar heerlijk kunt wandelen of joggen. En langs het strand rennen geeft een extra dimentie aan je actieve (strand ) vakantie. Bij iedere fitness vakantie accomodatie staat vermeld hoe de ligging is. Overigens is net zoals bij yoga- en wellness vakanties Ibiza favoriet bij vakantiegangers die een actieve vakantie of fitness vakantie willen boeken.

Afvallen, detoxen en fitness vakanties


Fitness vakantie met sapkuur?

Veel mensen doen aan fitness om af te vallen en gezond te blijven. Fitness kan je natuurlijk ook in je eigen omgeving doen en wanneer het je uitkomt. Dat geldt ook voor het volgen van een detoxkuur of detoxdieet.  Ook dat kan je eenvoudig thuis en zonder te hoge kosten. Je kunt thuis afvallen door bijvoorbeeld zelf een detox kuur te volgen, detox thee te drinken of een detoxdieet te volgen.  Op internet is er veel informatie over afvallen, kuren en gezondheid te volgen. Thuis verantwoord afvallen, is eenvoudiger dan je denkt.

Fitness vakantie voor alleenstaanden

Puur en Kuur biedt specifieke fitness, wellness en yoga vakanties aan voor alleenstaanden. Bij de samenstelling van de groepen worden dan de groepen zo samengesteld dat alleenstaanden in een bepaale leeftijdsgroep, bijvoorbeeld 30 tot 45 jarigen of 20 tot 35 jarigen met elkaar op vakantie kunnen gaan. Als je op vakantie gaat met leeftijdsgenoten en in ongeveer dezelfde leeftijdsfase zit, communiceert dat in de regel prettiger.

Hier vind je meer informatie over alleenstaande reizen

Wintersport en fitness

Je kunt natuurlijk ook een wintersport vakantie boeken in het kader van fitheid. Bijvoorbeeld in Oostenrijk met als hotel het 4 sterren hotel Das Krontaler in Tirol. Vanuit dit luxe wintersport hotel in Tirol kan je zo de skipiste op. Dit hotel heeft een grote wellness ruimte waar alles op het gebied van welness en fitness aanwezig is. Via deze website zijn er meer wintersportreizen met fitness programma te boek.

Gezonde maaltijden bij fitness vakantie

As je in het kader van een fitness vakantie aan je conditie en gezondheid werkt, is het wel zo prettig als het hotel waar je in verblijft over een keuken beschikt waar ze gezonde én lekkere maaltijden kunnen bereiden. Alle hotels en spa resort op deze website hebben de beschikking over een keuken waar gezonde en verantwoorde maaltijden worden bereid, ook maaltijden met koolhydraten en vetten die afgestemd zijn op het verbranden van veel caloriën. Met name vegetarische en biologische maaltijden zijn bij veel restaurants verkrijgbaar. Deze hotels zijn in het algemeen gespecialiseerd in gezondheidsreizen. Een fitness vakantie kan dus ook een duurzame vakantie zijn.

Is snel afvallen verantwoord?

Ons wordt vaak de vraag of snel afvallen verantwoord is.

Onze vraag is dan vervolgens wat er metsnel afvallenbedoeld wordt en over wie we het hebben.  Of snel afvallen verantwoord en gezond is, is afhankelijk van vele factoren.  In grote lijnen kan je stellen dat als iemand wat overgewicht heeft ( bijvoorbeeld 8 kilo ) en 1 a 2 kilo’s per week af valt door een actief dieet programma te volgen, dit verantwoord is.  We praten dan over iemand met een redelijk tot goede gezondheid en geen specifieke gezondheidsproblemen. Als iemand echter veel overgewicht heeft, bijvoorbeeld 40 kilo, en dit overgewicht snel wil kwijtraken, is het nog maar de vraag of 40 kilo afvallen in bijvoorbeeld 20 weken verantwoord is. Want er is altijd een kans dat het lichaam gaat protesteren en er bepaalde tekorten ontstaan.

Ons antwoord is dus, heb je echt een flink overgewicht, begin dan niet zonder deskundig hulp aan een dieet om snel af te vallen. Schakel voor de noodzakelijke begeleiding een specialist in.

Wil je snel 3, 5, 7 of 8 kilo aan gewicht verliezen en ben je goed gezond dan kan een afslankprogramma, afslankkuur, bijvoorbeeldeen eiwitdieetzeker goed werken. Snel afvallen kan gezond zijn.

Als je snel wilt afvallen en je lichaam wilt ontslakken, raden we je een detox kuur aan.

Als je gaat afvallen als gevolg van detoxen, wordt je lichaam ook nog eens gereinigd en dit komt ten goede aan je gezondheid.

Fitness en goede voeding

Wie aan sport doet, bijvoorbeeld fitness, weet dat er heel wat komt kijken om in goede conditie te komen en te blijven. Gezonde en volwaardige voeding is een voorwaarde voor een gezond lichaam.

Veel sporters slikken daarom voedingssupplementen en nemen extra eiwitten in, bijvoorbeeld in de vorm van proteineshakes in poedervorm.

Naast proteineshakes die je zelf met water of vruchtensap moet aanlengen, heb je ook kant en klare eiwitshakes. Je koopt deze kant en klare eiwitshakes bijvoorbeeld via de website proteineshakes.nl

Behalve shakes kan je hier ook kant en klare proteinemaaltijde, ontbijtproducten en tussendoortjes kopen. Zo heb je in ieder geval de mogelijkheid om een voedingssupplement met proteine te kopen.

TUI Fair Travel banner