Eenoudervakantie, leuk en betaalbaar

Wie als alleenstaande ouder op vakantie wil, kan een eenoudervakantie boeken.

SNP wandelvakanties banner

Hier vind je de beste ideeën voor een eenouder gezin vakantie

Een eenoudervakantie is een vakantie die puur is gericht op alleenstaande ouders en hun kinderen tot 18, 19, 20 of 21 jaar. Afhankelijk van de reisorganisatie die de eenoudervakantie organiseert, worden er ook specifieke eenoudervakanties georganiseerd voor ouders met jonge kinderen van 1, 2, 3 of 4 jaar.

Bij deze special kinds eenoudervakanties, is er een aangepast recreatieprogramma zodat ook de aller kleintjes extra kunnen genieten van een vakantie met papa of mama.

vipio dagaanbieding banner

Eenoudervakanties zijn betaalbaar, al voor een 300 a 400 euro boek je al als alleenstaande ouder een vakantie met je kroost. Populaire vakantiebestemmingen in het kader van eenoudervakanties zijn onder andere Frankijk, Italië, Oostenrijk, Spanje en Nederland.

Je vindt de leukste eenoudervakanties op de website eenouder vakantie.be

Deze website is specifiek voor single ouders in Nederland en België.

Je kunt als single ouder ook een last minute vakantie boeken.

Je boekt al een eenoudervakantie vanaf 400 euro

Maris Life, specialist in één ouder vakanties.

Ook als je als alleenstaande moeder of vader met je kind op vakantie wilt en niet zo veel geld hebt, is het mogelijk op vakantie te gaan. Zo boek je bij Maris Life bijvoorbeeld al een eenoudervakantie voor 399 euro ( afhankelijk van de beschikbaarheid ). Een een last minute vakantie is nog goedkoper. En je hoeft niet in Nederland te blijven. Je kunt als alleenstaande papa of mama ook een eenoudervakantie boeken naar bijvoorbeeld Frankrijk, Italië, Spanje, Griekenland of Oostenrijk. Ook voor een eenoudervakantie in de kerstvakantie, herfstvakantie of meivakantie. Overigens in Maris Life de enige reisorganisatie die zich puur op vakanties voor alleenstaande ouders richt. Andere reisorganisaties die eenoudervakanties aanbieden richten zich ook op singlereizen.

Je kunt, als alleenstaande ouder, natuurlijk ook een singlereis boeken. Alleen zijn singlereizen niet geschikt voor een vakantie met kinderen. 

Eenouder vakantie en op wintersport gaan


Wintersport vakanties voor eenoudergezinnenzijn heel leuk.

Als eenoudergezin kan je zeker ook een leuke 1 ouder wintersport vakantie boeken.  Ga met Cirkel eenouder vakanties of MarisLife op wintersport en geniet samen met andere single ouders van wintersport, gezelligheid en apres ski.  En, een eenouder skivakantie hoeft niet duur te zijn.

Voor minder dan 400 euro per persoons boek jij al een eenouder skivakantie Oostenrijk.  Ook bij de wintersport reizen voor alleenstaande ouder gezinnen zorgen de 1 ouder reisorganisaties voor vermaak. Het fun team van Cirkel eenouder reizen bijvoorbeeld heeft een sneeuw en fun team om de kinderen te vermaken. 

Eenoudervakantie en vakantiehuis huren

Op zoek naar een betaalbaar en kindvriendelijk vakantiehuis?

De meeste eenoudervakanties zijn georganiseerde reizen.  Je boekt bijvoorbeeld een eenoudervakantie via MarisLife, Estivant, Cirekl Vakanties of One2gethertravel en je hele vakantie wordt voor je verzorgd.  Omdat tientallen eenoudergezinne zich inschrijven op deze verzorgde reizen, maak je makkelijk nieuwe contacten en is er zelfs een kans dat je aan deze eenouder groepsreizen nieuwe vrienden overhoudt.

Indien je er de voorkeur aan geeft om zelf je eenoudervakantie te organiseren, is het huren van een kindvriendelijk vakantiehuis wellicht een goed idee.  Met name in Zeeland vind je fantastisch gelegen vakantiehuizen.  Bijvoorbeeld in Kamperland, Domburg of aan de Oosterschelde.  

Je vindt in Zeeland vele mogelijkheden om een leuk en goedkoop vakantiehuis te huren!

Een goedkope vakantie met kinderen, boek je ook als eenoudergezin in het kindvriendelijke Zeeland.

Andere single ouders ontmoeten

Het leuke van eenoudervakanties is dat je er ook andere alleenstaande ouders ontmoet. En dat geeft in de regel snel een band. Je kunt met andere ouders ervaringen uitwisselen en de kinderen maken snel contact met elkaar. Omdat het recreatieteam de kinderen op een leuke manier bezighoudt heb je volop tijd voor jezelf en het aangaan van nieuwe contacten. Dat verrijkt je vakantie en de gedeelde ervaringen met andere alleenstaande ouders zijn zeker ook waardevol. Omdat er alleenstaande papa’s en mama’s meegaan op deze eenouderreizen, is de sfeer altijd bijzonder en wordt er veel gelachen. Dat is waar een vakantie natuurlijk ook om draait, plezier maken met elkaar. 

Datingsites voor alleenstaande ouders
De commercie is ook ingesprongen op het fenoneem alleenstaande ouder en er zijn tegenwoordig hele leuke datingsites voor single papa’s en mama’s. Hieronder vind je 2 logo’s van specifieke datingsites voor alleenstaande ouders.

TUI Fair Travel banner