Eenouder skivakanties

Alleenstaande ouder en zin in een skivakantie? Steeds populairder worden de ‘eenouder ski vakanties’. En zo gek is dat niet, want het aantal single ouders neemt nog jaarlijks toe. Als alleenstaande ouder is een eenoudervakantie wintersport een ideaal moment om eens lekker veel tijd met uw kinderen door te brengen. En u als u zich via een reisorganisatie inschrijft voor een ouder wintersportvakantie, dan ontmoet u ook andere single ouders. Bovendien wordt alles voor je geregeld!

SNP wandelvakanties banner

Je kunt als eenoudergezin een skivakantie boeken naar populaire wintersportgebieden in Oostenrijk, Frankrijk en Italie. Reisorganisaties zoals Estivant, Cirkel, One2gethertravel en MarisLife bieden voor kerst 2018 en januari, februari, maart en april 2019 fantastische eenouder skivakanties aan. Het is mogelijk voor jou als single vader of moeder met je kid(s) tijdens je 1 ouder wintersport vakantie skiles te nemen. Je kunt je dus ook zonder ski ervaring inschrijven voor een eenouder skivakantie. Hier vind je meer informatie over eenouder skivakanties.


vipio dagaanbieding banner

Eenouder skivakantie, voor wie bedoeld?

Deze 1 ouder wintersportreizen zijn bedoeld voor eenoudergezinnen. Alleen indien je een single vader en moeder bent en met je kind of kinderen op ski vakantie wilt, kan je je voor deze 1 ouder skivakanties inschrijven. Ook voor een all in wintersport vakantie. Steeds meer reisorganisaties richten zich op eenoudergezinnen en bieden daarvoor pakketreizen aan. Alleenstaanden met kinderen zijn een groeiende groep. En zeg nou eerlijk: Het is toch veel leuker om als eenoudergezin samen met andere ouders op wintersport te gaan? Voor hoog opgeleide singles zijn er single reizen hoger opgeleiden. Helaas zijn er tijdens deze singlereizen geen kinderen toegestaan.

Je kinderen beleven een fantastische tijd met leeftijdsgenoten en voor u is het ook nog eens erg gezellig. Tijdens deze eenouderreizen kun je zelf tips en ervaringen uitwisselen met andere ouders, samen eten en drinken maar er is ook voldoende tijd voor jezelf en uw gezin. Soms heeft single zijn zo zijn voordelen want de eenouder skivakanties van Estivant, Cirkel en andere 1 ouder reisorganisaties zijn super gezellig!


eenouder wintersport plezier

Eenouder skivakantie inclusief skipas en hotel

Indien je een 1 ouder wintersport groepsreis boekt bij Estivant, Cirkel Reizen, MarisLife of een ander aanbieder van 1 ouder skireizen dan is dat altijd inclusief skipas voor jou en de kinderen. En je verblijft meestal in een goed hotel. Ook zit het vervoer en de overnachtingen in de reissom tenzij bij de betreffende 1 ouder skivakantie anders aangegeven staat. Je overnacht altijd in een goed en gezellig hotel niet ver van de piste verwijderd. Ook als je een 1 ouder wintersport vakantie met kerst in Oostenrijk, Italië of Frankrijk boekt.


Wie biedt deze eenouder skivakanties aan?

Tegenwoordig is er veel keus uit organisaties die eenouderreizen aanbieden. In dit geval beperken we ons tot de aanbieders van eenouder wintersport vakanties. Een skivakantie boeken als eenoudergezin is mogelijk via onder andere Cirkelvakanties; Estivant; Dynamic Holland; MarisLife; Kras Reizen; EenoudervakantieGids en One2gethertravel. Deze reisorganisaties hebben zich gespecialiseerd in o.m. skivakanties voor eenoudergezinnen. U kunt bij hen zelf uw avontuurlijke vakantie samenstellen. Al deze reisorganisaties bieden skivakanties naar Oostenrijk, Frankrijk en Italie aan. De meeste van deze 1 ouder reisorganisaties bieden 8 daagse wintersport vakanties voor eenoudergezinnen aan. De gemiddelde leeftijd van de single ouders ligt tussen de 30 en 45, die van de kinderen tussen de 12 en 15 jaar. Maar ook als je kinderen hebt in de leeftijd van 6 tot 12 of 15 tot 18, is een wintersport vakantie voor alleenstaande ouders perfect! Boek nu je 1 ouder skivakantie 2023 en later die van 2024.


Veel redenen een eenouder wintersport vakantie te boeken

Er zijn voldoende redenen te bedenken waarom u voor een ‘1 ouder vakantie’ zou moeten kiezen! U boekt een 1 ouder vakantie skivakantie bij een reisorganisatie zodat er eens lekker voor u wordt gezorgd! Het vervoer naar de wintersportbestemming wordt indien gewenst geregeld. En de reisorganisatie regelt een goed hotel voor u. Bij sommige reisorganisaties gaat er bovendien een Nederlandstalige reisleiding mee. Zij verzorgen excursies (gratis of tegen een kleine vergoeding) en helpen u bij het regelen van de skipassen, lessen en materialen. Ook voor uw kinderen wordt goed gezorgd. Het recreatieteam van bijvoorbeeld Estivant eenoudervakanties bijvoorbeeld staat altijd klaar om de kinderen wat extra gezelligheid te bieden.

Aanbieders van eenouder skivakanties kiezen voor bestemmingen waarbij er voor de kids voldoende te doen en te beleven is. Uw kinderen vermaken zich opperbest met de kinderen van andere single vaders en moeders, zodat ook u voldoende tijd heeft om leuke of bijzondere vriendschappen te sluiten met andere alleenstaande ouders. Wissel ervaringen uit, ontvang adviezen maar heb bovenal een toptijd samen en daar hoort natuurlijk ook een feestje na het skien bij! Een goede reisorganisatie weet als geen ander hoe belangrijk de apres-ski voor Nederlanders is en zal bij de keuze voor skibestemmingen ook op de apres-ski mogelijkheden letten. Tip: Een wintersport vakantie met kinderen in Tsjechië is goedkoop. Zeker als je deze als last minute skivakantie boekt.


wintersport plezier in de sneeuw

Een eenouder skivakantie is een groepsreis

Een eenouder skivakantie is een groepsreis. Het leuke van groepsreizen in de vorm van eenouderreizen is dat u de gezelligheid van andere vrijgezelle ouders kunt opzoeken wanneer u er behoefte aan heeft, maar dat u wel uw eigen invulling kunt geven aan de wintersportvakantie. Zelfs als het programma vastligt. U en uw kinderen zijn nooit verplicht om ergens aan mee te doen. Al gaat u natuurlijk niet voor niets met andere alleenstaande ouders op reis en is het juist leuk om in groepsverband op te trekken!Bij deze eenouder skivakanties maakt u plezier in de veiligheid en met de gezelligheid van een groep. U heeft natuurlijk de volledige vrijheid zelf met uw kinderen leuke dingen te doen tijdens uw wintersport vakantie in Oostenrijk of elders. Alles mag maar niets moet!


In welke landen kunt u een eenouderskivakantie boeken?

Je kunt een 1 ouder skivakantie boeken in Italie, Oostenrijk of Frankrijk. U heeft dan eindelijk de knoop doorgehakt en wilt een dezer dagen een ‘alleenstaande ouder vakantie’ boeken. Maar voor welk land kiest u dan? Misschien is het leuk om uw kinderen daarbij te betrekken. Als u niet elke dag de piste op wilt, dan raden wij u aan om een wintersportvakantie te boeken naar Weissensee in Oostenrijk.

1 ouder skivakantie in Weissensee Oostenrijk Dit is een prachtig skioord en er zijn bovendien mogelijkheden om te schaatsen of om een tocht te maken met de fatbike over de sneeuw. Een onvergetelijke ervaring voor u en de kinderen! Ook Italië heeft skigebieden die per uitstek geschikt zijn voor 1-ouder-gezinnen en groepen!

Eenouder skivakantie In Pinzolo Italië Het wintersportgebied ‘In Pinzolo’ in Italië is een zeer gezellig skioord en er zijn voldoende skipistes voor jong en oud. Geniet van een sportieve vakantie met andere ouders en dompel u onder in het ontspannen Italiaanse leven! ie voor deze wintersportbestemming in Italië of Oostenrijk het wintersport eenouder programma van Estivant of Cirkel Reizen.


Goedkope eenouder skivakantie boeken

De goedkoopste eenouder wintersport vakanties vinden doet u door te zoeken naar last minutes. Het blijkt trouwens dat alleenstaande ouders het vaakst een last minute vakantie boeken. Dat bleek onlangs uit een enquete van touroperator Maris Life. Voor single vaders en moeders is alleen op vakantie gaan met de kinderen vaak een te grote stap. Met andere eenoudergezinnen op reis gaan blijkt bij 90% van de ondervraagden een veel minder grote stap te zijn. De meeste ouders hopen daarmee tevens een nieuwe geliefde te vinden. U kunt een last minute 1 ouder skivakantie bij Estivant of Cirkel Eenoudervakanties tot ongeveer 5 dagen voor vertrek nog boeken. Uiteraard moeten en dan wel last minute eenouder wintersport vakanties beschikbaar zijn.

eenouder wintersport foto

Extra voordeel last minute 1 ouder vakantie

Een goedkope alleenstaande ouder vakantie last minute heeft ook als voordeel dat men zich op het allerlaatste moment kan aansluiten bij een groep. Dat kan prettig zijn voor co-ouders die al veel zaken vooruit moeten plannen. Zo biedt een last minute 1 ouder vakantie, zomervakantie of wintersport, extra voordeel voor single ouders.


Eenouder skivakantie met kerstmis

Niet alleen met kerst? Kerstvakanties zijn voor alleenstaande ouders niet altijd de meest gezellige periodes. Misschien bent u net gescheiden en voelt het voor u nog tamelijk ongemakkelijk om de kerst zonder partner te moeten doorbrengen. Gelukkig zijn de kids met kerstmis bij u thuis en u gunt hen natuurlijk een onvergetelijke tijd, ondanks dat ze hun mama of papa missen. Waarom boekt u dan geen eenouder wintersportvakantie met kerstmis? U schrijft u in via een reisorganisatie die speciale eenouder wintersportvakanties met kerstmis aanbied zoals Cirkel Vakanties of Estivant. Aan deze georganiseerde groepsreizen doen alleen 1 oudergezinnen met kinderen mee. De kids kunnen zich vermaken met de andere kinderen en voor u is het een mooie gelegenheid om op een ongedwongen manier de gezelschap van andere single ouders op te zoeken. PS, er zijn meer alleenstaande reizen te boeken met kerstmis, Denk aan een citytrip of zonvakantie met de kinderen. Ook voor de 1 ouder zonvakanties met kerst geldt dat er meestal wel last minutes verkrijgbaar zijn.


pauze met koffie op het terras wintersport

1 ouder wintersport reizen en Apres-ski

Apres-ski en gezelligheid. Via deze website kan u de leukste wintersportreizen boeken voor singles en alleenstaande ouders! Schrijf u vandaag nog in via een van de reisorganisaties op onze website. Bij een sportieve wintersport groepsreis hoort natuurlijk ook een gezellige apres-ski. Nadat u de hele dag actief bezig bent geweest, is de apres-ski het moment van de dag waarop u in goed gezelschap het glas kunt heffen en weer de accu kunt opladen voor de volgende avontuurlijke dag! Fijne skivakantie.


Een ouder vakantie met hond

Als je met je kind(eren) en hond een leuk hotel aan de piste zoekt, kan je kijken naar de mogelijkheden bij de honden hotels. In deze hotels zijn honden op de kamer toegestaan. Wel is er meestal maximaal 1 huisdier welkom. Meer informatie over het boeken van een hotel met hond Kijk op de website.

TUI Fair Travel banner