Vind een ecologisch vakantiehuis voor je natuurvakantie

Wie op zoek is naar een ecologisch en vrijstaand vakantiehuis in een natuurgebied, heeft via deze site wat te kiezen.
Wij hebben de mooist gelegen natuurhuisjes geselecteerd. Duurzaam, met afvalscheiding en vaak met groente uit eigen tuin.
Vind hier de mooiste ecologische huisjes binnen Europa.

SNP wandelvakanties banner

Ecologisch vakantiehuis Nederland huren

Op zoek naar een ecologisch vakantiehuis in Nederland?
Als je een weekendje weg of korte vakantie in Nederland wilt boeken en op zoek bent naar een duurzaam en vrij gelegen vakantiehuis, heb je de keuze uit ongeveer 70 ecologische vakantiehuizen in Nederland. Boek bijvoorbeeld een 2 persoons ecologisch vakantiehuisje in Overijssel, Drenthe, Gelderland of Zuid-Limburg of huur een 4, 6 of 8 persoons ecologisch vakantiehuis in een biologische boomgaard of de rand van een bos in Friesland, Groningen, aan de kust op een Waddeneiland of in de Middle of Nowhere. Ook voor een groepsaccommodatie of groot vakantiehuis Nederland. Ook voor een ecologisch vakantiehuis in Ameland, op de Veluwe of in de Achterhoek. Kijk nu wat de mogelijkheden zijn voor een duurzame vakantie in Nederland.

Een ecologisch vakantiehuis in België vinden

Ecologisch vakantiehuis België? Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig 2, 4 of 6 persoons ecologisch vakantiehuis in de Ardennen, Luik, Luxemburg België of een grote ecologisch vakantiewoning in België wilt huren, je vindt hier de leukste duurzame vakantiehuisje van België. Met name de ecologische natuurhuisjes in de Ardennen liggen vaak midden in natuurgebieden en zijn met stilte omgeven. Stook je huisje warm met de houtkachel, de houten jacuzzi in de tuin zorgt voor nog meer duurzaam vakantieplezier.
Vind hier een huisje in de natuur België.

vipio dagaanbieding banner

wandeling in het bos

Ecologisch vakantiehuis Frankrijk

Op zoek naar een ecologisch vakantiehuis Frankrijk?
Als je op zoek bent naar een duurzaam en milieuvriendelijk vakantiehuisje in Frankrijk, zijn er via deze site ongeveer 20 mogelijkheden. Boek een ecologisch vakantiehuis in de Auvergne, Languedoc-Rousillon, Limousin, Pyreneeën, Bretagne of elders in Frankrijk en ontdek dat Frankrijk op het gebied van duurzaam toerisme en reizen verder is dan de meeste andere landen van Europa. Geniet van zuiver bronwater, een natuurdouche, ijsvogels in het beekje, geniet….Ook voor het huren van een duurzaam huisje, chalet of caravan op een ecologische camping in Frankrijk. Kijk nu wat de mogelijkheden zijn voor een duurzame vakantie in Frankrijk.

Ecologisch vakantiehuis Duitsland

Vakantiehuizen in Duitsland te huur die duurzaam zijn. Ecologische vakantiehuizen Italië

Ecologisch vakantiehuis Italië? Een duurzaam natuurhuisje in Piëmont, Toscane, Campanië, Ligurië of elders in Italië boeken? Een 2, 4, 6, 8 of 10 persoons duurzaam vakantiehuis in Zuid of Noord-Italië. Op een natuurcamping, ecologische camping of een ecologisch vakantiehuisje van een particuliere huiseigenaar in Italië? Kijk nu wat de mogelijkheden zijn voor een duurzame vakantie in Italië.

Alle ecologische vakantiehuizen in Europa

Hier vind je alle mogelijkheden een milieuvriendelijk vakantiehuis in Europa te boeken. Je kunt ook een huisje met sauna en regendouche huren, ook huisjes midden in het bos.

Boomhut huren.

Zo een bijzonder en duurzaam vakantiehuisje kan ook eenboomhut zijn. Een ecologisch vakantiehuis zoals een boomhut is meestal milieuvriendelijk en duurzaam. Ver weg van massa toerisme. Je zult een boomhut dus niet snel tegenkomen aan de Costa Del Sol of Scheveningen. Je kunt een boomhut huren voor 2, 3 of 4 personen maar er zijn ook grote boomhutten voor 5, 6, 7 of zelfs 8 personen te huur.

Is er een link tussen Ecotoerisme en een ecologisch vakantiehuis?

Wie duurzaam reizen hoog op de agenda heeft staan, zal zich graag willen verdiepen in het vinden van een ecologisch vakantiehuis en ecotoerisme. Er is echter geen direct verband tussen de 2 behalve dan dat beiden over duurzaam toerisme gaan. En wel een indirect verband. Reizigers die zich hierin verdiepen boeken hun vakanties zoveel mogelijk energie neutraal en met respect voor mens, dier en milieu.

Een ecologisch vakantiehuis huren met duurzame energie

Op zoek naar een ecologisch vakantiehuis met duurzame energie? Ecologische vakantiehuizen zijn huisjes die veelal met natuurlijke materialen zijn gebouwd én in een natuurlijke omgeving liggen. Ze worden soms verwarmd middels een warmtepomp en sommige van deze ecologische huisjes hebben zelfs een eigen windmolen

TUI Fair Travel banner