Duurzame vakantiehuizen boek je via Duurzaam-Toerisme.com

Als je in een duurzaam vakantiehuis wilt overnachten.

SNP wandelvakanties banner

Zoek hier binnen het aanbod duurzame vakantiehuizen

Wie op zoek is naar een duurzaam vakantiehuis heeft nu de juiste website gevonden.  Op duurzaam toerisme.com vind je niet alleen duurzame, groene en ecologische vakantiehuizen maar ook bijzondere groepsreizen, natuurreizen, vogelreizen, wandelvakanties, fietsvakanties en single reizen.  Voor een speciale en duurzame vakantie. Je kunt een duurzaam vakantiehuis ook in Nederland en België huren, lekke dicht bij huis.

vipio dagaanbieding banner

Een duurzame vakantie is in.  Steeds meer mensen begrijpen dat vakanties een behoorlijke belasting voor het milieu vormen en je als reiziger, door een duurzaam vakantiehuis of duurzame vakantie te boeken, een bijdrage kunt leveren aan een milieuvriendelijke vakantie en soms zelfs ecotoerisme.

Je  kunt een duurzaam vakantiehuis huren in bijvoorbeeld de Ardennen, Frankrijk, Zweden, Noorwegend of Italië maar ook bijvoorbeeld deelnemer aan een eco groepsvakantie in Zuid-Amerika of Azië. Je vindt op deze website naast ecologische en duurzame vakantiehuizen ook duurzame reisorganisaties. Denk aan Djoser, Koning Aap, Sawadee en vele anderen.’Je kunt je duurzame vakantiehuisje online huren.

Wat maakt een duurzaam vakantiehuis duurzaam?

Een duurzaam vakantiehuis is gemaakt van milieuvriendelijke materialen.

Het  kenmerk van een duurzaam vakantiehuis is dat deze gemaakt is van duurzame en milieuvriendelijke materialen, bijvoorbeeld hout, stro en leem.  Vaak kunnen komen deze materialen uit de eigen regio. Een ander kernmerk van een duurzaam vakantiehuis is dat deze duurzaam verwarmd wordt, water vaak op een natuurlijke manier gezuiverd wordt en het huis wordt vaak geschilderd met een verf op waterbasis. Denk verder aan zonnepanelen en je hebt een goed beeld van het optimale ecologische vakantiehuis.

Duurzaam vakantiehuis op mooiste plekken in natuur

Duurzame vakantiehuizen zijn meestal natuur huizen.

Een ander kenmerk van een duurzaam vakantiehuis is de ligging.  99 van de 100 duurzame vakantiehuizen liggen in de bossen, aan een meer, aan de kust, in de bergen of elders in de natuur.  Ook aan de rand van Nationale Parken vind je veel ecologische en duurzame vakantiehuizen.

Duurzaam vakantiehuis voor 2 tot 10 personen

Je kunt bij ons een duurzaam vakantiehuis voor 2, 4 of 6 personen boeken maar duurzame vakantiehuizen voor groepen en families van 8 of 10 personen zijn meestal ook beschikbaar.

TUI Fair Travel banner