Een duurzaam hotel of bio hotel online boeken

Duurzaam hotel?

SNP wandelvakanties banner

Wie een duurzame visie heeft en toch graag een citytrip boekt of een weekendje weg gaat, kan een duurzaam hotel of bio hotel boeken. Ook in het kader van ecotoerisme

Veel hoteleigenaren zijn zich tegenwoordig bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en exploiteren hun hotel op een meer duurzame manier. De bio hotels, groene hotels, en hotels met een green key keurmerk, heeft zijn entree gemaakt. Je kunt tegenwoordig in alle grote steden wel een duurzaam hotel vinden, soms zelfs een bio hotel of ecologisch verantwoord hotel.

Het is zelfs mogelijk om een hotel met jacuzzi in een bepaalde duurzaamheidsklasse te vinden.

vipio dagaanbieding banner

Op deze pagina leggen wij uit op welke wijze je snel een duurzaam hotel, bio hotel of ecologisch verantwoord hotel kunt vinden,. Ook voor een hotel welke werk maakt van Fair Trade.

Te beginnen bij Trivago, de grootste zoekmachines in hotels en dé zoekmachine om snel een duurzaam hotel in een bepaalde city te vinden. Duurzaam toerisme is in, dat is steeds meer van toepassing op hotels die inziend at er bij de reiziger steeds meer behoefte is aan verantwoord reizen en duurzaam overnachten.

Trivago, hotelzoekmachine, ook voor het boeken van een duurzaam hotelTrivago is één van de grootste zoekmachines om overal ter wereld online hotels te kunnen boeken. Je kunt per plaats alle hotels met elkaar vergelijken en kijken of er in een bepaald hotel kamers beschikbaar zijn. Wat minder bekend is, dat je via de uigebreide zoekfunctie van de website van Trivago snel een duurzaam hotel kunt vinden. Het zoeken en boeken van een biohotel of duurzaam hotel via de website van Trivago gaat als volgt.

Ga eerst naar de website van Trivago.

Vul bij Stad in de stad waar je een duurzaam hotel wilt boeken, bijvoorbeeld Amsterdam.

Kies de data waarop je in het hotel wilt verblijven en het aantal personen. Je krijgt dan een overzicht van alle hotels in Amsterdam beschikbaar zijn. Als je vervolgens wilt weten welke hotels er in Amsterdam volgens de site van Trivago duurzaam zijn, klik je links bovenin de website van Trivago "Extra Filters" aan,. Vervolgens klik je op Thema Type, je ziet dan een overzicht van alle thema hotels in Amsterdam waaronder het type "Eco Vriendelijk Hotel".  Als je vervolgens op eco vriendelijk hotel klikt, krijg je een overzicht van alle hotels in Amsterdam die duurzaamheid belangrijk vinden en daar in de praktijk ook wat mee doen. Je kunt per duurzaam of bio hotel vervolgens zien welke informatie er beschikbaar is en eventuele extra informatie bij het hotel zelf opvragen. Als een hotel beoordeeld is, kan je daar ook informatie vinden over de wijze waarop het hotel zich bezig houdt met het milieu, ( hoe milieuvriendelijk het hotel is), of er biologische maaltijden verkrijgbaar zijn in het restaurant, hoe de kamers zijn, service is, enzovoort. Met wat speurwerk kom je er zo snel achter of het inderdaad een duurzaam hotel is of "green washing".  In ieder geval profileren deze hotels zich graag als duurzaam hotel.

Wat voor het vinden van een duurzaam hotel in Amsterdam geldt, geldt ook voor andere steden. Via de genoemde filter Thema Type kan je zo per plaats ieder type hotel via Trivago vinden. Ook als je bijvoorbeeld een rookvrij hotel in een bepaalde stad wilt vinden. Wij raden aan om altijd even de referenties/beoordelingen van een bepaald duurzaam hotel te lezen voor je boekt.

Badhotel Domburg aan Zee

Op zoek naar een duurzaam hotel met spa en wellness in Zeeland?

In badhotel Domburg, op slechts 250 meter van zee, vindt u een spa met wellness faciliteiten en yoga en meditatiezalen. Bij badhotel Domburg worden maandelijks yoga weekend, meditatie weekenden en spirituele weekenden gehouden. Niet alleen vanwege de fantastische ligging van dit hotel maar ook omdat badhotel Domburg een duurzaam hotel is. Je kunt bij badhotel Domburg biologische- en vegetarische maaltijden nuttigen en deelnemen aan een yoga weekend aan zee. vanwege de bijzonder gunstige ligging aan zee en de duurzame activiteiten, is badhotel Domburg geliefd bij spirituele groepen, meditatiegroepen en yoga groepen.

Hotels met Green Key keurmerk

Een andere manier om een duurzaam hotel of bio hotel te zoeken, is de website van Green Key, het keurmerk voor duurzaam toerisme te gebruiken. Op de website van Green Key kan je onder andere duurzame hotels en bed and breakfast selecteren. Green Key staat voor duurzaam en verantwoord toerisme.

Het zoeken van een duurzaam hotel of bed and breakfast met Green Key keurmerk vind je snel via de link hieronder.

Duurzame hotels en bed and breakfast met Green Key Keurmerk

Duurzaam hotel en wellness vakantie

Duurzaamheid en wellness kunnen prima samen. Als je als wellness hotel bijvoorbeeld een spa en zwembad hebt, kun je één en ander op een natuurlijke manier zuiveren. Zonder chemicaliën en zonder schade aan het milieeu. Kijk voor de mooiste wellness vakanties op de website wellness-vakantie.nl.  Ook voor een duurzame wellness hotel of vakantie met workshops.

Of een duurzaam wellnes hotel met gezondheidscentrum.

Duurzaam vakantiehuisje

Als je geen behoefte hebt aan een hotel en ook niet van kamperen houdt, is een duurzaam vakantiehuisje misschien iets voor jou.

De meeste duurzame vakantiehuisjes liggen midden in de natuur en dat verstert het gevoel van een natuurvakantie nog meer. Met name in landen als Noorwegen, Zweden, Ijsland, Ierland en Portugal vind je duurzame vakantiehuisjes die midden in de natuur liggen.

Zie hier meer informatie over een groene natuur vakantie.

Met hond op vakantie

Als de hond mee gaat op vakantie, kan je een vakantiehuis met hond huren of eenhotel met hond. In de meeste duurzame hotels of bio hotels zijn huisdieren niet toegestaan.

Hier vind je meer informatie over het boeken van eenvakantiehuis met hond

Je kunt in Nederland, België, Duitsland of elders in Europa een vakantie met hond boeken.

TUI Fair Travel banner