Werken vanuit huis

Werken vanuit huis, zeker duurzaam.

Wie een beroep heeft waarbij die uit huis kan werken, heeft geluk want tegenwoordig is het niet altijd eenvoudig om via het openbaar vervoer of met de auto naar een werkplek af te reizen. Zeker niet als je werkplek in het westen of midden van Nederland is. Files liggen op de loer en het openbaar vervoer is ook nogal eens ontregeld. Dat geldt ook voor reizen met de trein. Maar niet alle beroepen zijn geschikt voor werken vanuit huis. Alle beroepen die commercieel of administratief van aard zijn meestal wel.

SNP wandelvakanties banner

Je eigen website of webshop beginnen.

Je hoeft geen technisch wonder te zijn of veel internet kennis te hebben om je eigen website of webshop te beginnen, want het internet kent voor startende ondernemers veel hulpmiddelen. Als je bijvoorbeeld een webshop zou willen starten in biologische wijnen of duurzame cadeau artikelen, kan je een kant en klare webshop kopen. As je wilt al helemaal klaar voor de verkoop van jouw producten en qua marketing mogelijkheden SEO geoptimaliseerd. Vaak al gekoppeld met een boekhoudprogramma. De kant en klare webshops zijn er, nu nog een duurzaam product of dienst vinden die aansluit bij jouw duurzame levensstijl.

huisje aan het water in de natuur

vipio dagaanbieding banner

Bestaande website kopen en werken vanuit huis

Soms is het mogelijk een bestaande webshop of website met omzet en klanten te kopen. Je vindt dat soort webshops bijvoorbeeld in de branche biologische cosmetica, duurzame relatie geschenken, duurzame woninginrichting en reizen. Daarbij moet gezegd worden dat vliegreizen promoten bijvoorbeeld niet echt duurzaam is, maar een fietsvakantie of wandelvakantie in Nederland bijvoorbeeld wel. Dit soort websites zijn soms te koop bij De Vakantie Specialist.

Werken vanuit huis in diverse branches

Niet alleen de internetwereld biedt je de mogelijkheid om vanuit huis te werken, je vindt ook veel mogelijkheden in de paramedische wereld. Denk aan een vak als pedicure of thuiskapper. Thuis werken, echt zo gek nog niet. Zeker ook niet als je kans ziet een reisbureau vanuit huis te starten in de branche duurzaam toerisme.

TUI Fair Travel banner