Weekendje weg Nederland kan ook duurzaam

Hoe je je weekendje Nederland op een duurzame manier kunt invullen.

SNP wandelvakanties banner

We gaan steeds vaker op vakantie en nog vaker weekendjes weg.  Als het even kan maken we een stedentrip naar Barcelona, Londen of New York, vliegen veel kilometers en vergroten onze ecologische voetafdruk.  Steeds meer mensen beseffen dat Nederland ook mooi is en dat door meer vakanties en weekendjes weg in Nederland te vieren, we een bijdrage leveren aan een beter milieu. Minder vliegen en minder auto rijden betekent minder CO2 uitstoot en vermindering van het zogenaamde broeikaseffect en de opwarming van de aarde.  Op deze pagina wat leuke tips voor weekendjes weg in Nederland. 
Zie ook de blog van weekendje weg Nederland.nl

Weekendje Nederland en een NS wandeling doen.

vipio dagaanbieding banner

Iedereen kent de Nederlandse Spoorwegen en het goede Nederlandse spoor. Maar wist je dat er vanuit diverse treinstations in Nederland mooie NS wandelingen uitgezet zijn?  Je vindt deze NS wandelingen door heel Nederland en ze leiden door de mooiste natuurgebieden.  Voorbeelden van mooie NS wandelingen zijn de NS Wandeling van Belmonte, van Ede naar Wageningen en de Elsterberg wandeling van Rhenen naar Veenendaal.  Er zijn NS wandeltochten uitgezet van 5, 6 of 7 kilometer maar ook lange afstandswandelaars kunnen hun hart ophalen want je kunt ook een wandeltocht van 10, 12 of 14 kilometer maken. Reizen met de trein is uitermate duurzaam en milieuvriendelijk.  Daarnaast is het ook een zorgeloze en goedkope manier van reizen. En natuurlijk hoeven we niet uit te leggen dat wandelen goed voor het lichaam en geest is. Velen beschouwen wandelen in de natuur als meditatief.  Hoe het ook zij, de NS wandeltochten passen prima binnen een invulling van jouw weekendje Nederland. Hier vind je een overzicht van de NS wandelingen.

Weekendje fietsen in Nederland en overnachten via Vrienden op de Fiets.

Voor de sportievelingen onder ons. Nederland is ook een fantastisch fietsland.  We zijn één van de weinige landen van Europa waar zo een uitgebreid netwerk van fietspaden is waarvan een groot gedeelte ook nog eens tot een fietsroute behoren.  Een fietsweekend is een zéér duurzame manier om je weekendje weg Nederland invulling te geven en ook een goedkope. Je hoeft niet in een duur hotel te overnachten, je overnacht tijdens je fietsweekend in Nederland bij een particulier die is aangesloten bij "Vrienden op de Fiets".  Je vindt deze goedkope overnachtingsadresjes in heel Nederland.  Naast een goed bed en douche, is er vaak ook een ontbijt mogelijk en is het contact met de verhuurder vaak gezellig.   Dit waren 2 tips en suggesties om op een duurzame manier invulling te geven aan je weekendje weg. Nederland heeft als vakantieland en duurzaam land veel te bieden. Ook voor een reisje langer dan een weekend weg. Duurzaam toerisme is zeker in Nederland mogelijk.

 

TUI Fair Travel banner