Wat is een vakantieverblijf?

Vakantieverblijf.

SNP wandelvakanties banner

Een vakantieverblijf is een ander woord voor vakantie accommodatie.
Het kan een vakantiehuisje,  vakantiebungalow, chalet of groepsaccommodatie zijn. Maar een vakantieverblijf kan ook een b en b, een hotel of pension zijn. Het is feitelijk ieder verblijf waar jij je vakantie of weekendje weg kunt vieren.
Het woord vakantiehuis wordt vaker gebruikt dan vakantieverblijf.  Toch weet bijna iedere Nederlander wat er met vakantieverblijf bedoeld wordt.
Je kunt een vakantieverblijf huren in Nederland, België of Luxemburg maar ook natuurlijk in landen buiten Europa. Overigens is een retreat vaak een combinatie van een retreat en een vakantieverblijf in stilte. En je kunt ook in andere branches een vakantieverblijf met verzorging en activiteiten boeken, denk aan een wandelvakantie inclusief overnachting.

Waar kan je het beste een vakantieverblijf huren?

vipio dagaanbieding banner

Bij wie kan je nu het beste een vakantieverblijf huren? Bij een particulier, bemiddelaar of reisorganisatie? dat is helemaal afhankelijk van je wensen. Het is in ieder geval wel link om als je een vakantiehuis of groepsaccommodatie van een particulier huurt, de hele huursom vooruit te betalen.  Ben je eerder bij deze particulier geweest of ken je hem of haar persoonlijk, dan is dat geen risico. Maar voorzichtigheid is toch geboden als je een vakantiehuisje via bijvoorbeeld Marktplaats of Zoekertjesnet huurt.

Vakantieverblijf met hond huren.

Als je de trotse eigenaar bent van een hond en met je huisdier op vakantie wilt, kan je een vakantiehuisje met hond huren en bij voorkeur met omheinde tuin. Heb je 2 of meer honden, zoek dan een particulier vakantieverblijf. Particulieren zijn meestal wat soepeler als het om honden vakantie vakantieverblijven gaat.

Hoe kan je het beste je vakantieverblijf verhuren?.

Als je eigenaar bent van een vakantiebungalow, huisje, appartement of groepsverblijf dan kan je natuurlijk via bijvoorbeeld Micazu of belvilla je accommodatie laten verhuren.  je kunt echter ook zelf je vakantieverblijf verhuren.  Plaats bijvoorbeeld een gratis advertentie op vakantieverblijf verhuren.nl

TUI Fair Travel banner