Wandelen op je vakantie Bereid je goed voor

Ga jij wandelen op je vakantie? Doe dat met een goede voorbereiding.

SNP wandelvakanties banner

Hiking is het maken van lange wandelingen en vaak midden in de natuur.
Veel wandelaars die aan hiking doen maken meerdaagse wandeltochten waarbij bijvoorbeeld Schotland, Ierland, Zwitserland, Oostenrijk en Noorwegen populair zijn.  Als je op een dag 20 a 30 kilometer want en dat ook nog eens doet door bergachtig of rotsachtig gebied, vraagt dat een goede voorbereiding. Denk bij hiking aan goede, lichte en waterdichte kleding, schoenen, rugtassen en  bepaalde outdoorartikelen. Als je in een tent slaapt, vraagt dat ook een goede voorbereiding. Hiking en rondtrekken is hot, goed materiaal, een goede conditie en een degelijke voorbereiding maken dit type wandelvakantie tot een feest.

Hiking vraagt om een goede conditie en wat wandelervaring.

vipio dagaanbieding banner

Als je nooit wandelt en plotseling lange afstanden door de bergen, bossen of langs meren gaat lopen, krijg je onherroepelijk fysieke problemen en blessures. Daarom is het belangrijk dat je in goede conditie bent en regelmatig lange wandelingen maakt. Daarbij zijn goede wandelschoenen en wandelkleding natuurlijk ook van groot belang.

Koop je hiking artikelen bij de hiking outdoorspecialist.

Outdoorextreme.nl is de specialist als het gaat om het kopen van outdoor en hiking producten. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van een rugtas, kompas, verrekijker of EHBO set. Maar denk ook aan kleding zoals ondergoed, tactical shirts, truien, vesten en regenkleding.  En voor diegenen die lange afstanden gaan wandelen zijn producten zoals bodywarmers en thermisch ondergoed van belang. Als je jezelf goed voorbereidt en de juiste hiking producten aanschaft, wordt een lange afstand wandeling vakantie nog veel leuker. Op de blog van Outdoorextreme.nl vindt je veel tips over hiking, leuke wandelroutes, backpacken en veel meer.

TUI Fair Travel banner