Visum China

Een visum voor China aanvragen?

Heeft u plannen om naar China af te reizen? Dan is het belangrijk dat u er voldoende rekening mee houdt dat u een visum nodig heeft om het land in te mogen reizen. Een visum is een document waarmee u bij aankomst kunt aantonen dat u officiële toestemming heeft om het land binnen te mogen. Een visum China aanvragen mag u dus zeker niet vergeten, anders wordt u zonder pardon weer teruggestuurd. Welk visum u voor China moet aanvragen, is afhankelijk van uw reisdoel. Bent u op zakenreis? Dan heeft u een zakelijk visum nodig. Indien u een toeristisch reisdoel heeft, is een toeristenvisum noodzakelijk.

SNP wandelvakanties banner

Waarom is een visum voor China aanvragen nodig?

Lang niet iedereen is het gewend om een visum aan te vragen voordat hij op reis gaat. Waarom een visum voor China aanvragen wel noodzakelijk is? In principe zijn visa benodigd voor vrijwel ieder land dat niet binnen de EU valt. De Europese Unie heeft echter afspraken gemaakt om de grenzen tussen verschillende lidstaten open te houden. Zolang u naar een land binnen de EU reist, heeft u als Nederlandse staatsburger dus geen visum nodig. China is vanzelfsprekend geen lid van de Europese Unie en dus moet u als Nederlander een visum voor China aanvragen.

De benodigdheden voor een visum

Wilt u een visum voor China aanvragen? Dan is het belangrijk dat u aan de vereisten voor een visum voldoet. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat u in het bezit bent van een paspoort. Om een visum voor China aan te kunnen vragen, moet het paspoort tot minstens zes maanden na aanvraag nog steeds geldig zijn. Ook dient u een recente foto te hebben, met een grijze of witte achtergrond.
 
Wilt u een zakelijk visum voor China aanvragen? Dan dient u weer aan andere eisen te voldoen dan wanneer u een toeristenvisum aanvraagt. Zo dient u in dit geval bijvoorbeeld ook in het bezit te zijn van een werkgeversverklaring. In deze verklaring dienen bepaalde zaken duidelijk vermeld te worden, zoals hoe lang u al bij de werkgever in dienst bent bijvoorbeeld.

vipio dagaanbieding banner

Laat uw visumaanvraag aan een expert over

Een visum aanvragen voor China is relatief eenvoudig als u dit eenmaal een aantal keer heeft gedaan. Echter, kan het ook een ingewikkeld proces zijn als u er nog geen ervaring mee heeft. Wordt dit de eerste keer dat u naar China op reis gaat? Dan is het geen slecht idee om uw visumaanvraag via een specialist te laten verlopen. Op deze manier kunt u er namelijk vrijwel zeker van zijn dat de aanvraag helemaal volgens plan verloopt. Het zou natuurlijk zonde zijn als de aanvraag afgekeurd wordt door een kleine fout!
 
Als u de visumaanvraag via een gespecialiseerde partij laat verlopen, wordt u gedurende het proces ontzorgd. Een specialist vertelt u in dit geval precies wat er moet gebeuren. In veel gevallen hoeft u enkel de benodigde gegevens op te sturen en wordt de rest van de aanvraag voor u verzorgd. Op deze manier komt u voor uw reis naar China niet meer voor verrassingen te staan. Ook de aanvraag van een nood visum voor China kunt u in veel gevallen laten verzorgen door een expert.
 
Voor een visum naar China kijkt u op visaservicedesk.com.
 
 

TUI Fair Travel banner