Vakantiehuis met open haard

Waarom mensen zo graag een vakantiehuis met open haard boeken.

SNP wandelvakanties banner

Een open haard in een vakantiehuis zorgt voor extra sfeer en een behaaglijk warmte. Zeker als je de haard opstookt met droog eikenhout, beukenhout of beuk.  Mensen stoken graag een vuurtje maar dat is niet de belangrijkste reden waarom mensen zo graag in een huisje met open haard verblijven. Wat zijn dan de belangrijkste redenen? Waarom boeken mensen zo graag een vakantiehuis met open haard  ???

Rond een open haard zitten "verbroedert".

vipio dagaanbieding banner

Of je nu rond een open haard zit of rond een kampvuur,  het vuur verbaast en verwarmt je en ontspant. Er is geen betere manier om met een groep te relaxen dan rond een net aangestoken vuur te zitten en het brandend hout te horen knetteren. Er zit ook wat spanning bij.  Het is gewoon super leuk om de kachel of haard aan te mogen steken.

De lucht van brandend hout doet wat met een mens.

De één vindt de geur van hout dat verbrand is heerlijk, de ander niet fijn. Een ding staat vast, een vakantiehuis met open haard en mooie schouw doet wat met een mens. Het brengt je weer even down to earth.

Hout bij elkaar sprokkelen is ook leuk.

Als je een vakantiehuisje of chalet in de bossen hebt gehuurd en er zit een goed werkende houtkachel of haard in het huisje dan is het natuurlijk ontzettend leuk om zelf wat hout bij elkaar te sprokkelen. In ieder geval de aanmaak stokjes. Heb je vroeger bij de padvinders gezeten? Dan is je vast ook geleerd hoe je zelf vuur kan maken en een stapel hout aansteken.

Een open haard laten branden is goed voor de romantiek.

Veel mensen die een romantische vakantie willen boeken, kiezen voor een huisje met open haard. Zo een speciaal huisje is dus zeker ook goed voor de romantiek. 

Helaas minder goed voor het milieu.

Helaas zitten er altijd nadelen aan de voordelen. Dat geldt ook voor een open haard of houtkachel. Her verbranden van hout is milieubelastend en het kan ook je directe buren overlast bezorgen. Een palletkachel is veel milieuvriendelijker en zuiniger. Een traditionele open haard is zeker sfeervoller.  Echter, branden hout past minder goed bij een duurzame vakantie of ecotoerisme.
 

TUI Fair Travel banner