Vakantie voor minder validen

Ook minder validen kunnen op vakantie gaan.

Wie een fysieke beperking heeft en voor zijn vakantie afhankelijk is van een vakantie accommodatie welke aangepast is voor minder validen, kan zich op een aantal websites goed oriënteren over de mogelijkheden die er zijn om als persoon met een fysieke beperking toch een leuke vakantie te kunnen boeken. Eén van de informatiebronnen is de vakantie minder validen startpagina.
Op deze startpagina vind je een uitgebreid overzicht van de meest voorkomende mogelijkheden om als man of vrouw met een fysieke beperking een aangepaste vakantie te kunnen boeken. Je vindt er compleet verzorgde groepsvakanties, aangepast vakantiehuizen, hotels met kamers  voor mindervaliden en vakantieparken. Het thema is hier altijd "welke aanpassingen"  en "welke hulpmiddelen". Want alleen met de juiste aanpassingen en hulpmiddelen kan je als gehandicapte genieten van een zorgeloze vakantie.

Minder valide vakantiehuis huren.

Eén van de meest toegepaste manieren om een minder valide vakantie te vieren, is het huren van een minder valide vakantiehuis. Hierbij is de woning aangepast en vind je er geen of weinig drempels. Voorbeelden van aanpassingen zijn:  een verlaagd toilet, een inloopdouche met steunen en handgrepen, een hoog/laag bed, enzovoort. Kortom, alle aanpassingen die noodzakelijk zijn om toch te kunnen genieten van een welverdiende vakantie.   Voor wie aan een aangepaste vakantiewoning in Zeeland wil huren, zie de website vakantiehuis-zeeland.be.  Voor het huren van een aangepaste vakantiewoning in België, Duitsland, Nederland of Frankrijk, zie de startpagina boven. Een minder valide vakantiewoning is ook handig voor mensen met een rolstoel of rollator. De drempelvrije woningen maken het verplaatsen eenvoudig.