Trump, ramp voor duurzaam toerisme?

Wie aan duurzaam toerisme denkt, denkt in eerste instantie niet aan de Verenigde Staten. Donald Trump, de gekozen president van de Verenigde Staten heeft weinig op met duurzaamheid en net zoals hij geen duurzame econonomie promoot, zal hij dat ook niet doen voor het duurzaam toerisme in de Verenigde Staten of elders in de wereld.
Toch heeft de Verenigde Staten op het gebied van duurzaam toerisme veel te bieden. Zeker als je duurzaam doortrekt naar restaurants, hotels en resorts.
In de VS vind je talloze restaurants, hotels en resorts waar biologisch, vegetarisch, ecologisch en duurzaan geen modewoorden zijn maar zaken die dagelijks gepraktiseerd worden.
In iedere eigenaar van een duurzaam hotel, restaurant of resort  schuilt een kleine Al Gore, zonnepanelen, zonnebolilers, een verantwoord afvalbeleid, yoga, meditatie, je vindt het allemaal in deze verantwoorde vakantie en uitgaans gelegenheden.
En je vindt in de hele Verenigde Staten nieuwe duurzame initiatieven, van afbreekbaar verpakkingsmateriaal tot fabrieken en ateliers die ecologische kleding vervaardigen en die voor 100 % funtioneren op duurzame energie. Kortom, Donald Trump zal de duurzame gedachte niet kunnen veranderen. De VS zit zeker voor het toerisme, voor een gedeelte op een duurzame koers. Wat de wereldproblematiek betreft zoals droogte, ontbossing, het gebruik van fossiele brandstoffen, dat ( de gedachte van Trump ) is wel degelijk een ramp voor de wereld en vooral voor de allersarmsten.  Die worden het hardst getroffen door de opwarming van de aarde, de droogte en het gebrek aan duurzame visie van één van onze belangrijkste wereldleiders. Als je miljardair bent geworden en enorme oogkleppen op hebt, ben je geworden wie je bent en ga je plots niet om anderen geven. Je houdt tenslotte alleen van jezelf, je familie en de andere rijke Amerikanen.
De duurzame ontwikkeling die de meeste andere wereldleiders voor ogen hebben, is echter niet te stoppen. Niet door de miljarden van Trump, niet door de kolen en fossiele industrie.

SNP wandelvakanties banner

Er is nog hoop voor een meer duurzame en rechtvaardige wereld.
De tegenreactie na Trump zal een betere en schonere wereld in een echte stroomversnelling brengen.
 

TUI Fair Travel banner