Toerisme en cultuurbehoud

Waarom toerisme, cultuurbehoud en lokale werkgelegenheid met elkaar verbonden zijn.

SNP wandelvakanties banner

Duurzaam toerisme heeft alles te maken met cultuurbehoud, behoud identiteit van de bevolking, plaatselijke werkgelegenheid en de lokale economische ontwikkeling.

Of je nu een natuur rondreis maakt in Brazilië of Costa Rica, een stedentrip maakt naar Lissabon of een weekendje verblijft in een plaatselijke bed and breakfast, alles heeft te maken met lokale werkgelegenheid, een stimulans voor de regio en cultuurbehoud. Reisorganisaties die zich inzetten voor cultuur, natuur en lokale werkgelegenheid zijn een belangrijke schakel tussen hotels, vakantiehuizen, bed and breakfast en alternatieve en eco vakantie adressen. Niet alleen reisorganisaties zoals Djoser, Sawadee en Mambo Reizen spelen hier een rol in.  Ook meer traditionele reisorganisaties zoals Interhome.nl  en Novasol zijn zich bewust van het belang van duurzaam toerisme, cultuurbehoud en de ontwikkeling van de lokale economie.

vipio dagaanbieding banner

Vervoer tijdens een rondreis of stedentrip.

De meeste reizigers maken gebruik van de eigen auto of het vliegtuig. Het reizen met de trein en lokaal vervoer neemt een steeds grotere plaats in, zeker bij jongeren en backpackers. Bagageonline.nl speelt hier op in door het aanbod van bagage koffers die naadloos passen in het vliegtuig, auto of trein. Duurzaamheid is ook iets praktisch en vind je in steeds meer facetten van duurzaam toerisme/

TUI Fair Travel banner