Straatmeubilair duurzaam in gebruik nemen, verantwoord of niet?

Straatmeubilair, duurzaamheid is een belangrijk item.

SNP wandelvakanties banner

In openbare ruimtes zoals parken, parkeerplaatsen of binnensteden zie je straatmeubilair staan zoals prullenbakken, urinoirs, fietsenrekken, verkeersborden en banken. Als je door een stadspark loopt, is het heerlijk om, zittende op een parkbank, oude bomen te kunnen bekijken en mensen te kunnen spotten. Parken in steden en oude stadswijken vervullen een belangrijke sociale functie. Mensen ontmoeten elkaar in die parken en het groen zorg voor rust. In dit artikel aandacht voor de duurzaamheid van straatmeubilair en de materialen waarvan bijvoorbeeld parkbanken gemaakt zijn.

Parkbanken van Erdi, duurzaam en innovatief.

vipio dagaanbieding banner

Eén van de bedrijven welke op een innovatieve en duurzame wijze straatmeubilair produceert is Erdi. Dit familiebedrijf ontwikkelt en produceert naast straatmeubilair ook verkeerstechniek en wegbebakening. Opdrachtgevers hierbij zijn gemeenten, provincies en aannemers. Een specialiteit van Erdi bestaat uit het produceren van parkbanken, boombanken en buiten zitbanken. Het bijzondere hierbij is dat de zitbanken duurzaam worden vervaardigd uit hout met 100 % FSC elementen. Hout met een FSC keurmerk komt uit duurzaam beheerder bossen. Steeds meer gemeenten en overheden stellen als eis dat er bij de productie van straatmeubilair duurzaam materiaal gebruikt wordt zoals hardhout met FSC keurmerk. Dit is van belang vanuit oogpunt van het milieu maar ook vanuit een lange levensduur. Hardhout staat namelijk garant voor vele jaren plezier.

Duurzaam straatmeubilair heeft de toekomst.

Het gebruik van duurzame materialen en slimme technieken heeft, ook wat straatmeubilair betreft, de toekomst. Erdi neemt als MVO bedrijf haar verantwoording graag.  Dit bedrijf is zicht bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en werkt zo CO2 neutraal mogelijk. Ook bij de productie van straatmeubilair heb je te maken met CO2 uitstoot. Door te werken met de CO2 prestatieladder en zo duurzaam mogelijke grondstoffen, wordt het milieu zoveel mogelijk ontzien. Staarmeubilair zoals zitbanken kan wel degelijk zo duurzaam mogelijk gefabriceerd zijn en tegelijkertijd mooi zijn met een lange levensduur.

TUI Fair Travel banner