Single wintersport reizen

Single wintersport reizen, méér dan wintersport.

SNP wandelvakanties banner

Als je alleenstaand bent en een wintersport vakantie boekt, besef je misschien nog niet dat je een groot avontuur tegemoet gaat.  Wintersport op zich is al spannend maar een hele vakantie met andere vrijgezellen van sneeuw, langlaufen, skiën en apres ski genieten, is ronduit "opwindend" te noemen.  Je bent in een heel andere omgeving, bent in het gezelschap van gezellige mensen en maakt nieuwe vrienden en vriendinnen. Zo leuk kunnen single wintersport reizen zijn.

Waar moet je op letten bij boeken single wintersport reis?

vipio dagaanbieding banner

Single wintersport vakanties zijn groepsreizen voor alleenstaanden. Je moet op 2 belangrijke dingen letten. Op de eerste plaats moet je je alleen maar voor zo een single groepsreis opgeven als het ski niveau van de groep bij jouw ski ervaring past. Als je in de omschrijving van de single wintersport reis ziet staan dat de reis bedoeld is voor ervaren skiërs en jij bent een beginnende wintersporter, is het beter je niet in te schrijven voor die specifieke reis. Schrijf je in bij een wintersport groepsreis van je eigen niveau. Ten tweede, schrijf je alleen voor single wintersport in bij een groep van je eigen leeftijd. Zie hier onder.

Single wintersport 20 tot 35 jaar.

Je kunt je inschrijven voor single wintersport reizen voor vrijgezellen in de leeftijd van 20 tot 35 jaar. Dit zijn de zogenaamde jong volwassenen wintersport groepsreizen. Vaak gaat het om actieve ski vakanties in Oostenrijk of Italië en is de gezelligheid minstens zo belangrijk als de wintersport.  Hier vind je informatie over single wintersport reizen voor 20 tot 35 jarigen.

Single wintersport 35 tot 55 jaar.

Ben je een alleenstaande tussen de 35 en 55 jaar?  Het aantal alleenstaanden dat een wintersport vakantie boekt is groot. Deze categorie groepsreizen naar de sneeuw kenmerkt zich als "meer serieus". Veel wintersporters tussen de 35 en 55 jaar hebben al ski- en veel levenservaring. In de groep vrijgezellen tussen de 35 en 55 zitten veel mannen en vrouwen met een hogere opleiding. Een partij als Villavibes is dan ideaal om je single groepsreis bij te boeken. Hier vind je meer informatie over single wintersport 35-55 jarigen

Single wintersport voor 55 plussers.

Steeds meer 55 plussers boeken een georganiseerde skivakantie naar Oostenrijk, Zwitserland, Italië of Frankrijk. Ook 65 plussers hebben actieve wintersport reizen ontdekt en boeken deze vaak inclusief vliegtickets, hotel en transfers. Meestal op all inclusive basis. Als je 55 plusser bent en alleenstaand, kan je hier informatie vinden over 55 plus single wintersport groepsreizen. Ook voor alleenstaande senioren zijn er nog volop mogelijkheden. Zelfs als je geen ski ervaring hebt en ouder bent dan 65 jaar.

Is wintersport duurzaam?

Helaas is wintersport niet zo duurzaam. Zeker als je met de auto of vliegtuig naar je wintersport bestemming gaat, produceer je heel wat CO2 en belast je het milieu. Als je met de trein naar je wintersportbestemming gaat, vervuil je veel minder en ben je bewust bezig. Steeds meer mensen denken na hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan een beter en schoner milieu en trekken dat door in hun vakanties. Met de trein naar je wintersport bestemming gaan, is heel goed mogelijk. Met de trein reizen is vandaag de dag comfortabel, snel en alleszins betaalbaar. En met de trein kan je bij veel pistes in Oostenrijk, Zwitserland en andere wintersportlanden komen. Hier vind je internationale treinplanners. Ook voor een treinreis naar de sneeuw.

 

TUI Fair Travel banner