Rustgevende vakanties

Toe aan rust? Hier vind je rustgevende vakanties en vakantieadressen.

Wie op zoek is naar rust tijdens de vakantie, boekt natuurlijk geen vakantiehuisje op een park met zwembad en speeltuin. Daar zal je nooit de nodige rust vinden. Het is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijk, karakter en behoefte welk type rustgevende vakantie voor jou het beste werkt. Daarom geven we op deze pagina enkele tips en suggesties en een overzicht van websites met rustgevende vakantieadressen. De ideale relax vakantie is voor iedereen anders. Meestal komen de kenmerken stilte, natuur, wandelen en ademhalingsoefeningen er wel in voor. Voor de één is een rustgevende vakantie een wandelvakantie Schotland of vogelreis Marokko, voor de ander een verblijf op Terschelling of Vlieland en voor een ander weer een yoga- en meditatievakantie. Overigens, een verblijf in een natuurhuisje in de Ardennen, kan ook heel rustgevend zijn.

Wandelen tijdens je vakantie geeft rust.

Het is bekend dat wandelen rust geeft en het is een manier is om zaken en persoonlijke dingen te kunnen overdenken. wandelen in een bos, natuurgebied of aan zee geeft een extra dimentie aan het "in het hier en nu zijn".  Het komt in de buurt van mindfulness.  Hier vind je informatie over wandelvakanties.

Een yoga en meditatie vakantie boeken.

Een yoga- en meditatie vakantie geeft rust in het hoofd en is goed voor het lichaam. Het is één van de favoriete manieren om vakantie te vieren en tot rust te komen. Je kunt een yoga vakantie boeken in bijvoorbeeld Spanje of Portugal. Italië is nu geen goed alternatief. Het Coronavirus houdt het land en met name het Noorden van Italië in een angstige greep met veel besmettingen en doden.
Vind hier een yoga vakantie.

Een vakantiehuisje midden in de natuur huren.

Het is al lang bekend. Groen is een kleur die ons rust brengt. Als je in een bos loopt en je ziet overal groen, word je ook rustig van. Een vakantiehuisje midden in een bos huren, is één van de beste dingen die je kunt doen. Zeker als zo een natuur huisje in een stiltegebied ligt en je geen snelweg of autoweg hoort. Dat laatste is bijvoorbeeld in Nederland wel een ding. Probeer maar eens een vakantiehuisje in Nederland te huren welke vrij van verkeersgeluid is. Helaas zo goed als onmogelijk. Zelfs als je een vakantiehuisje op de Veluwe huurt, ben je niet gevrijwaard van autogeluid want de A 28 doorsnijdt bijna de hele Veluwe.

Wellness vakanties zijn zeker ook rustgevend.

De Egyptenaren wisten het al in vroegere tijden. Wellness is ontspannend voor lichaam en geest. Als je niet zo een liefhebber van wandelen, fietsen of yoga bent, maar wel kunt relaxen in de sauna, Haman of Turks Stoombad moet je eens een wellness weekend boeken. Je komt dan zeker tot rust. Wellness vakanties behoren tot de top 3 als het om rustgevende vakanties gaat.