Rustgevende vakanties

Toe aan rust? Hier vind je rustgevende vakanties en vakantieadressen.

Vind hier jouw rustgevende vakantie. Wie op zoek is naar rust tijdens de vakantie, boekt natuurlijk geen vakantiehuisje op een park met subtropisch zwembad en speeltuin. Daar zal je nooit de nodige rust vinden. Het is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijk, karakter en behoefte welk type rustgevende vakantie voor jou het beste werkt. Daarom geven we op deze pagina enkele tips en suggesties en een overzicht van websites met rustgevende vakantieadressen.

SNP wandelvakanties banner

Een rustgevende vakantie is voor iedereen anders.

De ideale relax vakantie is voor iedereen anders. Meestal komen de kenmerken stilte, natuur, wandelen en ademhalingsoefeningen er wel in voor. Voor de één is een rustgevende vakantie een wandelvakantie zoals wandelvakantie Schotland of vogelreis Marokko, voor de ander een verblijf op Terschelling of Vlieland en voor een ander weer een yoga- en meditatievakantie. Overigens, een verblijf in een natuurhuisje in de Ardennen, kan ook heel rustgevend zijn.

vipio dagaanbieding banner


Wandelen in Schotland

Fietsvakantie Nederland van hotel naar hotel

Het is bekend dat je van lange fietstochten rustig in het hoofd wordt. 3 tot 15 daagse fietsvakanties zijn dan ook voor de rustzoekers en sportievelingen onder ons populair. Gelukkig kan je zo een rustgeven fietsvakantie ook dicht bij huis boeken. Via Eigenwijze Reizen, TUI of Natuurlijk Reizen bijvoorbeeld. Maar je kunt je fietsvakantie Nederland ook eenvoudig houden en van hotel naar hotel fietsen.


fietsvakantie in de natuur

Een yoga en meditatie vakantie boeken.

Een yoga of- meditatie vakantie geeft rust in het hoofd en is goed voor het lichaam. Het is één van de favoriete manieren om vakantie te vieren en tot rust te komen. Je kunt een yoga vakantie boeken in bijvoorbeeld Spanje of Portugal. Italië is een goed alternatief.Vind hier een yoga vakantie.


yoga gevorderden op het strand

Huisje met sauna en bubbelbad huren

De één vindt zijn rust in de natuur, de ander in een wellness huisje met privé sauna.
Voor diegenen die helemaal verknocht zijn aan wellness. Het is mogelijk een huisje met sauna en jacuzzi of bubbelbad te huren en ook midden in de natuur.


huisje aan het water in de natuur

Een vakantiehuisje midden in de natuur huren.

Huisje in de natuur huren. Het is al lang bekend. Groen is een kleur die ons rust brengt. Als je in een bos loopt en je ziet overal groen, word je ook rustig van. Een vakantiehuisje midden in een bos huren, is één van de beste dingen die je kunt doen. Zeker als zo een natuur huisje in een stiltegebied ligt en je geen snelweg of autoweg hoort. Dat laatste is bijvoorbeeld in Nederland wel een ding. Probeer maar eens een vakantiehuisje in Nederland te huren welke vrij van verkeersgeluid is. Helaas zo goed als onmogelijk. Zelfs als je een vakantiehuisje op de Veluwe huurt, ben je niet gevrijwaard van autogeluid want de A 28 doorsnijdt bijna de hele Veluwe.

Wandelen tijdens je vakantie geeft rust.

Het is bekend dat wandelen rust geeft en het is een manier is om zaken en persoonlijke dingen te kunnen overdenken. wandelen in een bos, natuurgebied of aan zee geeft een extra dimensie aan het “in het hier en nu zijn”. Het komt in de buurt van mindfulness. Hier vind je informatie over wandelvakanties.


wandeling in het bos

Wellness vakanties zijn zeker ook rustgevend.

Wellness vakantie boeken? De Egyptenaren wisten het al in vroegere tijden. Wellness is ontspannend voor lichaam en geest. Als je niet zo een liefhebber van wandelen, fietsen of yoga bent, maar wel kunt relaxen in de sauna, Haman of Turks Stoombad moet je eens een wellness weekend boeken. Je komt dan zeker tot rust. Wellness vakanties behoren tot de top 3 als het om rustgevende vakanties gaat.


TUI Fair Travel banner