Rolstoelvriendelijke vakantie zoeken

Waar kan je een rolstoelvriendelijke vakantie boeken?

SNP wandelvakanties banner

In Nederland zitten volgens een ruime schatting 200.000 tot 250.000 mensen in een rolstoel. In een rolstoel zitten, betekent dat je met een aantal beperkingen moet leven en ook dat niet alles toegankelijk voor je is. Dat geldt ook voor je vakantie. Niet alle vakantiewoningen zijn rolstoel toegankelijk en een
rolstoelvriendelijke vakantie is niet heel eenvoudig te boeken. Toch zijn er, ook in Nederland, goede mogelijkheden om met je rolstoel of rollator op vakantie te gaan. Zo kan je een zorgvakantie boeken of een aangepaste vakantiewoning huren.

Aangepaste vakantiewoning huren voor rolstoelvriendelijke vakantie.

vipio dagaanbieding banner

Om een rolstoelvakantie te kunnen boeken, heb je verschillende mogelijkheden. De meeste grote hotels hebben één of meerdere kamers die geschikt zijn voor het gebruik met rolstoel of rollator. Zo een hotelkamer is drempelvrij en soms is het toilet verhoogd en de douche aangepast. Rolstoelvriendelijke hotels zijn met name geschikt voor een verblijf door mensen met een lichte fysieke beperking. Het huren van een aangepaste vakantiewoning kan een beter alternatief zijn, zeker als je met meerdere personen op vakantie gaat. Je kunt een aangepaste vakantiebungalow of aangepaste vakantiewoning huren. In beide gevallen is de accommodatie geschikt gemaakt voor mensen die mindervalide zijn. Standaard is een aangepaste douche en toilet maar er zijn ook gecertificeerde aangepaste vakantiewoningen te huur die geschikt zijn voor verblijf met een zware fysieke beperking.

Zorgvakantie boeken als rolstoelvriendelijke vakantie.

Voor mensen met een zware fysieke beperking, lees mindervaliden, is er de zorgvakantie. Die kan je bij bijvoorbeeld het Rode Kruis boeken. Bij een zorgvakantie wordt er tijdens je vakantie aangepaste zorg verleend. Zo heeft het Rode Kruis een cruiseschip waar zorgvakanties in gevierd kunnen worden. Vanzelfsprekend is de kwaliteit van de zorg afgestemd op de mogelijkheden en beperkingen van de gast. Ideaal voor mensen die afhankelijk zijn van externe zorg tijdens de vakantie. Een goed voorbeeld van een reis die verder gaat dan een rolstoelvriendelijke vakantie.

TUI Fair Travel banner