personeelsreizen

Personeelsreizen als start van duurzaam ondernemen

 

In vrijwel elk bedrijf lopen er tegenwoordig duurzaamheidsprojecten. We moeten zo snel mogelijk de koers van het bedrijf wijzigen naar een meer maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Hoe krijg je hier echter draagvlak voor binnen jouw bedrijf? Met een bedrijf van koers veranderen is makkelijker gezegd dan gegaan. Hieronder een aantal tips hoe jij jouw duurzame visie kan realiseren en overbrengen op collega’s of medewerkers.

SNP wandelvakanties banner

Inzicht

Het begint met collega’s te overtuigen van de noodzaak en urgentie. Hoe gaat dit beter dan ze het met eigen ogen te laten zien? Denk hierbij aan bijvoorbeeld een personeelsreis naar Groenland. Tijdens deze reis zien mensen de ijskappen smelten en spreken ze met locals over de uitdagingen. Groenland iets te ver? Denk dan eens aan een paar dagen back to basic in bijvoorbeeld Schotland. Check op Edgeplore.nl meer personeelsreizen naar indrukwekkende natuur-bestemmingen.

Brainstorm

Nadat collega’s de noodzaak hebben ingezien, ga je samen naar oplossingen zoeken. Hoe kun je binnen jouw bedrijf een duurzamere koers varen? Hiervoor is natuurlijk een locatie midden in de natuur perfect geschikt. Tijdens wat goede sessies daag je elkaar uit en werkt je samen aan een plan voor de toekomst. De creativiteit hier moet gestimuleerd worden door een unieke omgeving. Op deze manier komt er gegarandeerd meer input dan tijdens een brainstorm op kantoor.

vipio dagaanbieding banner

Toepassen & onderhouden

Vervolgens volgt het moeilijkste traject: toepassen. Uiteindelijk zal je samen met elkaar de prachtige ideeën moeten vertalen in concrete plannen en actiepunten. Om vervolgens ook daadwerkelijk met duurzaamheid in het bedrijf aan de slag te gaan. Hiervoor is het belangrijk om een mooi traject uit te stippelen om regelenmatig collega’s betrokken te houden. Op Edgeplore.nl lees je meer suggesties voor dit soort projecten.

 

 

 

TUI Fair Travel banner