NS Klantenservice, reizen met de trein

NS KlantenserviceTags: correctietarief, NS Klantenservice

SNP wandelvakanties banner

Ervaringen met NS Klantenservice.

Reizen met de trein is duurzaam en relatief goedkoop. En complimenten voor de NS.  Steeds vaker rijden treinen op tijd en word er, in veel opzichten, een goede service verleend. Prima. Dat stimuleert om de trein te pakken en zelfs voor een weekendje weg Nederland. Je moet echter geen noodzaak hebben om de klantenservice van de NS te bereiken, want dan moet je zeer geduldig zijn en de telefoon pakken.  Ook bij de NS klantenservice heb je kans op lange wachttijden en de kans dat je een medewerker aan de telefoon krijgt die onwelwillend is of niet deskundig. De redacteur van deze blog op Duurzaam Toerisme.com heeft daar helaas ervaring mee.

Niet via e mail bereikbaar.

Heb je een vraag die je per mail zou willen stellen aan NS?  Helaas heeft de klantenservice van NS géén e mail adres. Je kunt wel via Facebook of Twitter communiceren maar dat werkt in de praktijk niet of gaat heel moeizaam. Hetzelfde geldt voor chatten.  Wil je direct contact met de Klantenservice NS dan kan je het beste de telefoon pakken en je vooraf instellen op een lange wachttijd. Houd gegevens bij de hand zoals je postcode en huisnummer en de cijfers van je OV Chipkaart.  In verband met de wet op de privacy zal de medewerker van de NS Klantenservice ook naar je geboortedatum en voorletters en achternaam vragen. Ze moeten zeker weten dat je bent wie je bent en dat klopt met hun administratie.

vipio dagaanbieding banner

Wat is het telefoonnummer van NS Klantenservice?


NS Klantenservice is telefonisch bereikbaar onder nummer 030-7515155.


Adres NS Klantenservice

Ben je het niet met de NS eens over iets en schiet het telefonisch niet op?  Stuur dan een aangetekende brief naar het volgende adres:  NS Klantenservice, Postbus 2372, 3500 GJ Utrecht.  Wie weet bereik je zo meer dan via de andere contactmogelijkheden. Sluit bewijsstukken mee als dat jouw standpunt kan verduidelijken.

Vergeten in of uit te checken

Heb je een bericht van de NS gehad dat je 50 euro moet betalen in verband met het correctietarief en is dat volgens jou onterecht omdat je gewoon keurig in- en uit gecheckt hebt en dus gewoon je treinreis hebt betaald?  Ook dan is het verstandig NS Klantenservice te bellen en een en ander uit te leggen. Uit ervaring weet de redacteur van deze pagina dat, ook al heb je 100 % gelijk, de medewerker NS heel halsstarrig kan zijn en voet bij stuk houdt dat jij in gebreke bent geweest en die 50 euro boete correct is. Ook al sta je in je gelijk, er zijn talloze mensen die onterecht een correctietarief opgelegd hebben gehad. Ook al hadden ze niets verkeerd gedaan en keurig in- en uit gecheckt. Met de trein reizen, goed en duurzaam. Je moet alleen niet proberen je gelijk te halen of een fout bij uitchecken zien te herstellen. Want dan zou je wel eens heel erg gefrustreerd kunnen raken door NS Klantenservice.Geplaatst door: Webmaster op maandag 27 februari 2023Geen reactiesPlaats een reactie

Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 
TUI Fair Travel banner