Multifunctionele en duurzame rugzakken

Tassen zijn er in vele soorten. Van handtas, boodschappentas, sporttas, weekendtas tot laptoptas of telefoontasje. Sommige groot en sommige zo klein mogelijk. Gedragen aan je arm of schouder, cross, op je rug of in de hand. Dure en goedkope tassen van allerlei materialen. En gelukkig ook hele duurzame tassen. 

SNP wandelvakanties banner

 

Vind je duurzaamheid belangrijk, dan kun je daar ook met je tas rekening mee houden. Dit zijn de tassen en merken die helemaal bij jou passen. 

vipio dagaanbieding banner

 

Vegan-leer

Zeg je Matt&Nat dan zeg je duurzaam. Dit prachtige merk onderscheidt zich namelijk door het hoogwaardige vegan-leer en andere gerecyclede materialen die ze voor hun tassen gebruiken. Zoals in de Matt & Nat Brave Small Purity Backpack. Een fijn niet al te grote rugzakje met een eigen uniek design en verkrijgbaar in de kleuren Opal, Melon, Fleur, Carotene en Black. Liever een wat groter exemplaar? Dan kies je voor iets grotere de Matt & Nat Brave Purity Backpack in dezelfde mooie kleuren. Of ga voor de Matt & Nat Dean Vintage Backpack in het mooie Breeze of Seed waar zelfs een 15” laptop in past. 

Arctic Fox 

Fjällräven Kånken serie is een toonbeeld van duurzaamheid. De tassen bestaan uit gerecycled polyester en wordt geverfd met behulp van de SpinDye-technologie om zo de voetafdruk op de natuur te verminderen. Maar dat is nog niet alles. Naast ongelooflijk mooi zijn ook nog eens heel praktisch. Neem de Fjällräven Vardag, geïnspireerd op een klassiek model maar dan gemaakt van het slijtvaste G-1000 HeavyDuty Eco S waardoor de tas waterdicht is. De lange ritssluiting zorgt er voor dat je alles gemakkelijk uit je tas kunt halen en daarom ideaal als laptop rugzak maar ook voor een weekendje kamperen.  

 

Wil je nog een stapje verder? Kies dan voor de Fjällräven Kånken Rainbow Air. De regenboog is een symbool geworden voor diversiteit, acceptatie en gelijkheid. En ook in de natuur zijn geen vooroordelen. Met Kånken Rainbow viert Fjällräven het recht van iedere persoon om zichzelf te uiten. Een deel van de opbrengst van deze rugzak gaat daarom naar milieuprojecten binnen het initiatief Arctic Fox. Een speciale rugzak dus met nog een beetje meer. Dat is bijdragen aan goede doelen zonder dat je je portemonnee open hoeft te doen. 

 

Een eerlijke tas

Zeg je O My Bag, dan zeg je stijl en milieuvriendelijkheid. De ontwerpen van deze tassen worden van Amsterdam naar India gestuurd om daar vervolgens geproduceerd te worden. Hier werken de arbeiders voor een eerlijk loon op een water- en energiezuinige wijze om de producten van eco-leer te maken. De tassen zelf zijn prachtig. De tassen zijn overigens gemaakt van uniek eco-leer dat op een energie- en waterzuinige manier geproduceerd is zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Kies je in plaats van een laptop bag liever een van de andere prachtige O My Bags? Dan kies je er gewoon een losse laptop sleeve van O My Bag bij om je kostbare bezit te beschermen. Die zijn namelijk ook van eco-leer gemaakt. 

 

TUI Fair Travel banner