Minder vlees eten goed voor het milieu? en op vakantie dan?

Minder of geen vlees eten??

SNP wandelvakanties banner

Vandaag verschenen er verschillende berichten over het minder eten van vlees. Een actueel onderwerp omdat vlees en het milieu nauw met elkaar verbonden zijn.  Kortweg komt het er op neer dat "de productie van vlees" milieu belastend is en het eten van minder vlees dus bijdraagt aan een schoner milieu.  Die stelling klopt, voor het produceren van 1 kilo vlees zijn duizenden liters water en honderden kilo's graan nodig.  De productie van dierlijke zaken zoals vlees, melk en kaas kosten veel meer energie dan ze opleveren.

Stoppen met vlees eten??

vipio dagaanbieding banner

Daarnaast produceren dieren zoals koeien en varkens veel mest en ook die mest is milieubelastend.
Omdat je vlees daarnaast niet nodig hebt, zou de vraag ook kunnen zijn.  Hoe stop je met het eten van vlees??
Vlees is, volgens velen,  net zoals roken, schadelijk voor de gezondheid, zeker als je veel vlees en rood vlees eet.  De stelling van de redactie van duurzaam toerisme is dan ook dat minder vlees eten een druppel op de gloeiende plaat is en stoppen met vlees eten pas echt bijdraagt aan het verkrijgen van een schoner milieu.
En vlees eten tijdens je vakantie?  Dat is iets wat in ieder geval niet bijdraagt aan een duurzame vakantie.

Als je overweegt te stoppen met vlees eten en misschien ook wel met vis, melk en kaas, is veganist worden misschien wel de volgende stap.  Toegegeven, het is wel een grotere stap dan vegetariër worden maar wel direct een consequente.  

Vegetarische vakantie?

Als je tijdens je vakantie geen vlees wilt eten, is het boeken van een vegetarische vakantie wellicht een leuk idee.  Er zjn talloze hotels waar je kunt verblijven en kun kiezen voor een vegetarisch of veganistisch dieet.

 

TUI Fair Travel banner