Last minute reizen, juist nu

Waarom last minute reizen juist nu aantrekkelijk zijn.

SNP wandelvakanties banner

De coronacrisis is nog lang niet onder controle. Met name in landen buiten Europa worden nog dagelijks vele corona virus besmettingen geconstateerd. In de Verenigde Staten zelfs vele duizenden per dag.
Dat heeft gevolgen voor de vakantie die we dit jaar kiezen. Wordt het Nederland, ergens in Europa of toch een rondreis naar een verre bestemming?? Hoe weten we of een bepaald land "veilig" is??  Tot hoe lang voor vertrek kan je een last minute bungalow boeken?  We proberen op deze vragen een antwoord te geven.  Deze antwoorden gelden ook voor onze duurzame rondreizen en vakantiebestemmingen zoals natuurhuisjes binnen Europa. Hier vind je informatie wat betreft reizen binnen de Europese Unie.

Last minute vakantie boeken, inspelen op de actuele omstandigheden.

vipio dagaanbieding banner

Er is nog steeds veel onzekerheid. Welke landen zijn echt veilig en welke niet?  Moet je in de trein, vliegtuig o boot een mondkapje op en als er in een bepaald land weer meer corona besmettingen opduiken, kom je het land dan nog wel uit?? Bij last minute reizen kan je op het laatste moment beslissen welke landen in aanmerking komen voor een vakantie en waarvoor het Ministerie van Buitenlandse zaken een positief reisadvies heeft uitgebracht. Daarnaast kan je beter inspelen op de actuele weersomstandigheden. Wil je bijvoorbeeld een last mnute vakantie aan zee boeken, dan zou je een last minute bungalow aan zee  kunnen boeken.  Dat kan "coronaproof".  Tegenwoordig kunnen alle boekingen online gedaan worden en is het niet meer nodig om fysiek contact te hebben met een schoonmaker of sleutebeheerder.

Het meest veilig, vakantie in eigen land.

Wij zijn van mening dat een vakantie in eigen land op dit moment nog de meest veilige manier is om er tussen uit te gaan. Hoe minder je hoeft te reizen, hoe veiliger. Daarbij komt dat je tot 1 dag voor vertrek nog een last minute bungalow in Nederland kunt boeken en je vakantieplanning kunt afstemmen op de actuele weersverwachting. Tegenwoordig zijn er computermodellen die een vrij nauwkeurige voorspelling kunnen geven over het weer van een periode van 7 tot en met 14 dagen. Als je van kamperen houdt, zou je dus ook een 7 of 14 daagse kampeervakantie in Nederland kunnen boeken. Een last  minute vakantie Nederland is zo gek nog niet. En natuurlijk kan je ook een ecologisch huisje in Nederland boeken. Een natuurhuisje in Drenthe bijvoorbeeld.

 

TUI Fair Travel banner