Is reizen in grote groepen duurzaam?

Als het gaat om reizen in grote groepen, is duurzaamheid een van de belangrijkste dingen om over na te denken. Wanneer je met een kleine groep reist, zul je hoogstwaarschijnlijk aparte auto’s of taxi’s nemen om van de ene naar de andere locatie te reizen. Dit geeft aan dat er een voertuig is voor elke persoon, wat kan leiden tot een aanzienlijke hoeveelheid luchtvervuiling. Als je echter in een grote groep reist en een bus neemt in plaats van alleen te rijden, moet elk voertuig slechts een klein aantal passagiers tegelijk kunnen verwerken. Je verbruikt veel minder brandstof en draagt ​​bij aan veel minder algemene vervuiling als je het op deze manier doet. En bussen rijden steeds vaker op groene stroom. Met de “groene” bus duurzaam op vakantie.

SNP wandelvakanties banner

Bus opties

Reis je met een grote groep? Busvervoer nodig? Dan moet je nadenken over verschillende keuzes die voor je open staan. Er zijn verschillende opties als het gaat om bussen. De ene zijn de luxe bussen die een hoger niveau van comfort en meer ruimte bieden, en de andere zijn de tourbussen die betaalbaarder zijn, maar een aantal van de gemakken missen die bij een luxe bus horen. Luxe bussen worden vaak gebruikt bij senioren vakanties.


vipio dagaanbieding banner

oudere alleenstaande man busreis

Lange autoritten.

Vanwege de lage exploitatiekosten en hun hoge uithoudingsvermogen worden tourbussen echter ook vaak gebruikt voor langere autoritten. Als je op zoek bent naar een alternatief dat meer vergelijkbaar is met de tweede keuze, dan moet je waarschijnlijk overwegen om een ​​schoolbus te huren. Deze keuze zal voordeliger zijn dan de meeste andere vervoerswijzen, terwijl er nog steeds voldoende ruimte is voor je groep.


Waarom met een grote groep reizen?

Reizen in een groep is een van de beste manieren om kosten te besparen, wat vooral gunstig is wanneer men werkt met een beperkt financieel plan. Het is ook mogelijk dat je reist met mensen die dezelfde hobby’s en voorkeuren hebben, wat betekent dat je van elkaars gezelschap kunt genieten zonder dat je je uiterste best hoeft te doen om elkaar tegemoet te komen. Wanneer je alleen reist of als individu met slechts één andere persoon, is het veel moeilijker om dit soort sociale ervaring te hebben, omdat er gewoon niet zoveel mogelijkheden zijn voor diepgaande gesprekken die uniek zijn voor je groepsleden. Als je echter met een grotere groep mensen reist, is het veel gemakkelijker om dit soort ervaringen op te doen.

Agra fort in India

Travel Around

Een voorbeeld van een duurzame en kleinschalige reisorganisatie is Travel Around, vooral gespecialiseerd in kleinschalige groepsreizen jongvolwassenen. Zij zijn een voorbeeld van hoe kleinschalig betaalbaar, leuk en duurzaam kan zijn.


TUI Fair Travel banner