Huisje met sauna

Een huisje met sauna, waar vind ik die?

SNP wandelvakanties banner

Nu groepsreizen, rondreizen en verre reizen minder eenvoudig te boeken zijn, zijn vakantiehuisjes weer méér in trek. Opvallend is dat met name huisjes met sauna en bungalows met open haard en jacuzzi steeds vaker geboekt worden. Als je op zoek bent naar een huisje met sauna in Nederland, hebben wij de volgende tips voor je. Er zijn 2 types wellness huisjes met sauna.

De ene is het type met infrarood sauna, de andere met Finse sauna.

De meeste mensen kiezen voor een huisje met Finse sauna. Dat is een houten sauna waarbij de temperatuur kan oplopen tot 80 a 120 graden. Omdat je in een Finse sauna snel gaat zweten, wordt een bezoek aan dit type sauna als reinigend ervaren. Je zweet als het ware overtollige stoffen uit. Een lage luchtvochtigheid is goed voor het zweten en de huid.

Waar kan je zo een huisje met Finse sauna huren dan?

vipio dagaanbieding banner

Als je op het internet naar huisjes met privé sauna zoekt, slaan de aanbiedingen je om de oren. Het ene huisje met sauna lijkt nog mooier dan de ander. Helaas kunnen foto’s niet het hele verhaal vertellen. Dat doen reviews meestal wel. Ervaringen van vorige gasten die in het gastenboek opgetekend worden, geven vaak een beter beeld van de kwaliteit en de sfeer van het vakantiehuisje dan de oorspronkelijke advertentie suggereert. Boek daarom alleen een vakantiehuisje met Finse sauna als je de reviews hebt gelezen en deze positief zijn. Je vindt huisjes met Finse sauna en de bijbehorende reviews bijvoorbeeld op de website vakantiehuis-met-sauna.com

Veel drinken tijdens sauna bezoek.

Als je een huisje met sauna hebt gehuurd voor 7 dagen en je gaat 2 keer per dag in de sauna dan transpireer je een hoop. Je raakt veel vocht kwijt, zeker ook als je naast het sauna bezoek gaat wandelen, sporten of duurloop doen. Het is daarom erg belangrijk dat je tijdens het sauna bezoek veel drinkt. Bronwater is prima maar kruidenthee is ook een goed idee. Als je ook het doel hebt om tijdens je vakantie af te vallen dan kan een kopje detox thee ook geen kwaad. Vaak zit er gember en kaneel in deze thee en dat is vochtafdrijvend.

Waar koop je detox thee en duurzame producten?

Biologische detox thee valt binnen de categorie duurzame producten. Biologische producten zijn uiteraard duurzaam geproduceerd en worden steeds vaker duurzaam verpakt. Tegenwoordig heeft iedere grote supermarkt een afdeling bio producten en super foods. Als je op vakantie gaat en jezelf wilt verwennen, kun je bijvoorbeeld ook eens biologische dadels of vijgen meenemen. Maar ook pure chocolade is een superfood. Een vakantiehuisje met sauna huren in combinatie met detoxen en lekker en gezond eten. Het kan niet beter.

TUI Fair Travel banner