Huisje huren in het bos

Een huisje huren in het bos, rustgevend!

SNP wandelvakanties banner

Wie behoefte aan rust heeft en tijd en geld voor een vakantie, doet er goed aan een huisje in het bos te huren. Het is al heel lang bekend dat een wandeling in de bossen je een rustig gevoel geeft.
Als je een huisje in een bos weet te huren, ver weg van de autoweg, spoorlijn en industrie, za je volledig tot rust kunnen komen. Zeker als je je I Pad en laptop thuis laat en puur komt om te genieten van de boslucht, stilte en bijzondere flora en fauna die je in de meeste bossen aantreft.

Waar vind je de mooiste bossen van Nederland?

vipio dagaanbieding banner

Als je aan uitgestrekte bossen in Nederland denkt, denk je aan de Veluwe, Drenthe en Overijssel. In Nederland vind je tientallen boswachterijen en het ene bos is nog mooier dan het andere. Maar wat zijn nu de mooiste bossen van Gelderland, Overijssel en Drenthe? En kan je in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug ook wilde dieren tegenkomen?  Heb je in een kustprovincie als Zeeland ook bossen of vind je daar alleen maar stranden en duinen. Vragen die om een antwoord vragen. Hieronder kan je alvast de mooiste bossen van Gelderland, Overijssel en Drenthe vinden.

Mooiste bossen van Drenthe

Mooiste bossen Gelderland

Mooiste bossen van Overijssel

Drugsafval in de bossen van Noord-Brabant.

Het kom in heel Nederland voor maar in de bossen van Brabant helemaal. Vaten drugsafval, meestal afkomstig van synthetische drugs. Het vervuilt de bodem en is gevaarlijk voor dieren en mensen. Gelukkig wordt dit drugsafval ( meestal verpakt in vaten ) snel weer opgeruimd. Er zijn zelfs subsidies in het leven geroepen voor het verwijderen van het afval en het schoonmaken van het bos. Lees daar meer over.  Als je een wandeling maakt in één van de bossen van Brabant en je kom vaten met drugsafval tegen, meld het bij de boswachter, gemeente, provincie, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer of andere eigenaar van het bos.

Tips nodig voor duurzame vakantie in Nederland?

Als je zin hebt in een vakantie in eigen land en je wilt een groen vakantiehuisje huren, kijk dan eens op de website Duurzaam op vakantie gaan Doe Je Zo, je vindt er ook tips over het huren van een vakantiehuisje in het bos en ecologische huisjes. Je kunt er ook een natuurhuisje huren.
 

TUI Fair Travel banner