Goedkope vakantie kan ook duurzaam zijn

Waarom een goedkope vakantie duurzaam kan zijn.

SNP wandelvakanties banner

Wie een duurzame levensvisie heeft en dit op zijn vakantie wil doortrekken, hoeft geen dure vakantie te boeken om hier een goed gevoel bij te krijgen.  Juist de goedkopere vakanties zijn de duurzame.  Je kunt natuurlijk je dromen waarmaken en een rondreis Azië of Zuid-Afrika boeken.  Maar een vakantie met een verre bestemming betekent automatisch een vervuilende vakantie.  Veel vlieg kilometers maken betekent helaas ook schade aan het milieu toebrengen.  Ook als je de CO2 uitstoot compenseert met de aanplant van bomen.  Gelukkig hoef je niet per definitie met het vliegtuig op vakantie te gaan om veel plezier te hebben, cultuur te snuiven of een actieve vakantie te hebben.  Juist in de eigen regio valt veel te beleven. Enkele suggesties voor een milieuvriendelijke en goedkope vakantie  in de regio.

Fietsvakantie boeken en met de trein reizen.

vipio dagaanbieding banner

De best denkbare combinatie voor een goedkope, actieve en duurzame vakantie.  Een fietsvakantie in bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland of Italië waarbij je jou, je bagage en je fiets laat vervoeren door één van de vele internationale treinen.  Een fietsvakantie is milieuvriendelijk, betaalbaar en ideaal voor mensen die aan hun conditie en gezondheid willen werken. Je kunt zelf je fietsvakantie regelen maar ook deelnemen aan een fietsvakantie van bijvoorbeeld SNP Reizen.  Boek bijvoorbeeld een goedkope fietsvakantie Frankrijk en ontdek dat Frankrijk fantastische fietsroutes heeft.  En,, je hoeft geen ervaren fietsers te zijn met een super conditie want niet iedereen heeft de capaciteiten van een wielrenner die de Tour de France rijdt.  Maar de trein en fiets, een perfecte combinatie. Je vindt hier goedkope overnachtingsmogelijkheden Frankrijk.

Wandelvakantie, ideaal voor sportieve mensen.

Een wandelvakantie is, net zoals een fietsvakantie, ideaal. En een wandelvakantie is duurzaam en perfect voor je gezondheid.  Voor je een wandelvakantie boekt, is het wel zaak om je wandelconditie op pijl te brengen of houden.  Als je dagelijks een 10 tot 20 kilometer wandelt, heb je echt wel een goede conditie en wandelervaring nodig.

TUI Fair Travel banner