Duurzame energieleveranciers vergelijken

Hoe kan je duurzame energieleveranciers vergelijken?

Duurzame energie in je woning en vakantiehuis. Dat wil toch iedereen?  Het is meer dan ooit nodig om nu je woning en levensstijl te verduurzamen. Alle signalen wat betreft de opwarming van de aarde staan op rood en het gebruiken van echt groene energie, is één van de meest effectieve manieren om voor duurzaamheid te gaan. De opwarming van de aarde moet gestopt worden. Duurzame energie betekent geen fossiele brandstoffen gebruiken. En gelukkig zijn er ook in Nederland duurzame energieleveranciers die echt groene stroom uit eigen land aanbieden. Zonnestroom en windenergie hebben de toekomst.
Hier kan je duurzame energieaanbieders vergelijken

SNP wandelvakanties banner

Wie biedt in Nederland echt groene stroom aan ?

Groene stroom is pas echt duurzaam als het in eigen land is opgewekt en op een duurzame wijze wordt geleverd en geproduceerd.  Je kunt als particulier ook zelf groene stroom opwekken. Bijvoorbeeld door zonnepanelen op het dank van je woning of ecologisch vakantiehuis te plaatsen. Duurzame energie die je over hebt, kunt je vaak weer terug leveren aan het Net en zo ben je ook een kleine duurzame energieleverancier. Maar als je de aanbieders van echte groene stroom met elkaar vergelijkt op meerdere duurzaamheidskenmerken, komen onder andere Pure Energie,  Vandebron en Powerpeers er extra positief uit. Duurzame energie hoeft niet duurder te zijn.  Dit zijn groene energieleveranciers met een hoge duurzaamheidsscore.

Groene energieleveranciers en tarieven vergelijken

Het is niet echt eenvoudig om de duurzaamheidsscores en tarieven van groene stroom en CO2 gecompenseered gas met elkaar te vergelijken.  De tarieven via een postcodecheck vergelijken, helpt je echter wel meer inzicht te verkrijgen en geld te besparen. Met die besparing kan je bijvoorbeeld duurzame producten aanschaffen of sparen voor een nieuwe fiets. Duurzaam leven en een duurzame levensstijl. Het is hard nodig om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

vipio dagaanbieding banner

 

TUI Fair Travel banner