Duurzaam op vakantie met CO2 compensatie

Je kunt door CO2 compensatie de uitstoot van broeikassen door reizen compenseren.

SNP wandelvakanties banner

Ook als duurzaam consument reis je graag. Je wilt ook met het vliegtuig naar de mooiste plekjes op aarde vliegen of een ECO vakantie boeken. Maar als je reist en vliegt vervuil je en stoot je CO2 uit met als gevolg een bijdrage aan het broeikaseffect. Deze CO2 uitstoot kan gelukkig gecompenseerd worden door de aanplant van bomen die juist weer CO2 opnemen. De praktijk is echter dat weinig reizigers, ook de bewuste consument niet, dit doet.  De reisbranche wil de duurzaamheid promoten en haar reizen, groepsreizen en vakanties duurzamer maken. Een hele goede zaak voor het duurzaam toerisme.

Meer dan 10 reisorganisaties gaan de de CO2 uitstoot voor hun reizigers compenseren.

vipio dagaanbieding banner

Een aantal duurzame reisorganisaties willen hun verantwoordelijkheid nemen en gaan de CO2 uitstoot van de door hen georganiseerde individuele reizen, rondreizen en groepsreizen compenseren. Zij betalen de kosten van deze hoogst noodzakelijke CO2 compensatie. Onder hen Sawadee, 'één van de reisorganisaties welke je ook terug vindt in de reisprogramma's van deze website duurzaam toerisme en specialist in avontuurlijke rondreizen, groepsreizen en single reizen. Langzaam aan gaat het de goede kant op maar het toerisme blijft één van de meest vervuilende industrieën en omdat de groei van het toerisme niet te stuiten is, moet er nog veel meer gebeuren. Fietsvakanties, kampeervakanties en wandelvakanties in eigen land zijn en blijven het minst vervuilend. 

De tekst van deze blog komt van De Website Tekstschrijver.

De Website Tekstschrijver is verantwoordelijk voor de teksten van talloze blogs. Met als specialisatie duurzaam toerisme, gezonde voeding, spiritualiteit, dating en financiële diensten en producten kan de Website Tekstschrijver wellicht ook uw bedrijf van dienst zijn.
Neem bij interesse voor het schrijven van uw blogs contact met De Website Tekstschrijver op.

TUI Fair Travel banner