Duurzaam op vakantie in Nederland

Echt duurzaam op vakantie betekent ook een hoop minder stress!
 
Stel je kiest er als gezin voor om eens niet het vliegtuig te pakken en in eigen land vakantie te vieren. Steeds meer mensen (her)ontdekken een vakantie in Nederland of in ieder geval in de buurt van huis.
 
Een groeiende trend daarbij is de glamping opties op campings. Vorig jaar hebben we dit zelf mogen ervaren op Camping Dijk en Meer in Andijk. Daar hebben ze verschillende maten ingerichte tenten staan (de Waard) met een buitenkeuken erbij en slapen in een écht bed! Ik snap dit volledig. Mensen zijn steeds meer gewend geraakt aan een ingericht huisje (ook door Airbnb) en verzorgde vakanties. Dat je ergens incheckt en alles er gewoon is. Dat is een groot deel van een zorgeloze vakantie.
Het zelf kunnen rijden naar een camping zonder stress van douanes, inpakken en overvolle vliegtuigen is heel wat waard. Helemaal als je dan geen tent hoeft op te zetten en bakken vol spullen mee hoeft te slepen.
 
En als je een plek vindt waar kinderen van alle leeftijden zich kunnen vermaken dan hoef je helemaal niet per sé ver weg, ook met wat oudere kinderen…. Het enige wat minder zeker is in Nederland is: het weer! maar dit lijkt ook “beter” te worden. OK nog heel even dan over de Camping waar wij stonden, hier was ook bij slecht weer genoeg te doen omdat er een huisjespark bij zit kun je bijvoorbeeld naar het overdekte zwembad, in de omgeving zijn vele musea en dagjes weg te verzinnen. 
 
Wat ons het beste beviel is het even helemaal weer in het groen zitten. Frisse lucht, met je slippers naar de douche en het simpele leven omarmen. 's Avonds bij het kampvuur hangen, echt weer eens tijd voor een boekje en elkaar en kinderen die zichzelf vermaken.
 
Voor ons is duidelijk: een vakantie in eigen land is een stuk zorgelozer en ook nog eens goed voor moeder aarde. Wij zijn om 🙂
 

SNP wandelvakanties banner
TUI Fair Travel banner