Duurzaam onderhoud voor zwembaden

Het is heerlijk om op vakantie te gaan en bijvoorbeeld een vakantiehuis te huren met een zwembad. Dan merk je hoe fijn het is om een eigen zwembad te hebben en wil je er misschien voor thuis ook wel één aanschaffen. Het is dan uiteraard wel belangrijk om het zwembad duurzaam te onderhouden. Zwembadgigant.nl voorziet wat dat betreft in duurzaam onderhoud voor zwembaden.

SNP wandelvakanties banner

Zwembadwater zuiver houden

Het is als je een eigen zwembad hebt van belang om het water zuiver te houden. Dat is onder meer mogelijk met een zwembadpomp. Er komt dan geen vuil in het water dat schoon en zuiver blijft en ideale omstandigheden biedt om in te zwemmen. Een van de duurzame oplossingen daarbij is de keuze te maken voor een zwembadpomp met een zoutwatersysteem. 

 

vipio dagaanbieding banner

Er zijn overigens verschillende soorten waterpompen voor duurzaam onderhoud voor zwembaden. Een van de milieuvriendelijke waterpompen betreft een zandfilterpomp. Hierbij is er sprake van een zandbed dat het water filtert. Het water in het zwembad stroomt door de zandfilterpomp en het vuil blijft daarbij in het zandbed achter. Een cartridge filterpomp is een andere optie met eenzelfde werking, waarbij het vuil in de cartridge achterblijft.

Ecologisch zwembad met verwarmd water>

Op het gebied van duurzame zwembaden is het ook mogelijk om in de tuin een ecologisch zwembad aan te leggen. Daarbij is het mogelijk het ecologisch zwembad op een duurzame manier te onderhouden door gebruik te maken van een natuurlijk filtersysteem. In dit geval is het niet nodig om chloor te gebruiken. Bovendien is er energie te besparen als het zwembad goed is geïsoleerd. De warmtepomp hoeft dan namelijk minder energie te verbruiken, wat uiteraard duurzamer is dan wanneer een warmtepomp constant aan het werk is. Bovendien heeft een slimme warmtepomp de mogelijkheid om uit de omgeving energie te halen. Uiteraard is het wat dat betreft mogelijk om het water duurzaam warm te houden door van zonne-energie gebruik te maken. 

Duurzame afdekking van het zwembad

Er is op meerdere manieren vorm te geven aan duurzaam onderhoud van een zwembad. Een van de opties is bijvoorbeeld om het zwembad af te dekken. Op deze manier komt er veel minder snel vuil in het water als je het zwembad niet gebruikt. De kwaliteit van het zwembadwater blijft op een hoger peil als je gebruikmaakt van het afdekken van het zwembad. Bovendien hoeft de zwembadpomp minder vuil uit het water te filteren en dat is eveneens duurzamer te noemen. 

 

Er zijn voor allerlei soorten zwembaden afdekzeilen beschikbaar om het zwembad af te dekken. Het is zelfs een van de gemakkelijkste methoden om het zwembadwater schoon te houden en bovendien ook nog eens een voordelige oplossing. Bij de aanschaf van een afdekzeil zijn er verschillende opties mogelijk. Een van de duurzame opties is om een zogenoemd solar afdekzeil te kiezen. Naast dat een dergelijk zeil voorkomt dat er vuil in het water terecht komt, heeft deze afdekking ook de eigenschap dat de warmte van het water langer op peil blijft. De zonnewarmte komt als het ware in het water terecht.

TUI Fair Travel banner