CO2 compensatie bij vliegtuig vakanties

CO2 compensatie bij vliegtuigvakanties, zin of onzin?

SNP wandelvakanties banner

We vliegen wat af tegenwoordig. We boeken neet zo makkelijk een last minute Bali als een last minute vakantie Cuba.
Mensen met vrije tijd en geld boeken makkelijk 4 keer per jaar eens stedentrip terwijl een luxe cruise voor 55 plussers ook niet iets heel unieks meer is. De factor vrije tijd en geld maken dat 60 plussers steeds reislustiger worden en over de hele wereld gaan reizen. Gevolg méér CO2 uitstoot en meer vervuiling van onze mooie planeet. Maar gelukkig is er de mogelijkheid tot CO2 compensatie bij vliegen. Een milieu compensatie die de ABWB bijvoorbeeld in haar vliegreizen al gratis standaard heeft ingebouwd.Maar heeft CO2 compensatie wel zin?   Is het geen druppel op een gloeiende plaat? 

CO2 compensatie, aanplant bomen of zonnepanelen?

vipio dagaanbieding banner

CO2 compensatie wordt in de praktijk gerealiseerd door de aanplant van bomen in landen buiten Europa. Deze boompjes groeien, er is een fotosynthese en ze nemen CO2 op. Nieuw is dat je nu ook CO2 kunt compenseren door zonnepanelen te laten plaatsen. Duurzame energie,bio brandstof. Het zijn allemaal manieren om het reizen milieuvriendelijker te maken. Of de vervuiler nu betaalt of de vliegtuigmaatschappijen gratis CO2 compenstie aanbieden is lood om oud ijzer. Minder van het vliegtuig of auto gebruik maken, helpt meer… Toch juichen wij de aanplant van nieuwe bomen toe. Hoe meer bomen, hoe beter,. De opwarming van de aarde is niet meer tegen te houden, bomen aanplanten helpt uiteindelijk wel. 

Ook CO2 compensatie bij last minute vlieg vakanties.

Of je nu een last minute vliegvakantie boekt of je vliegtickets een maand van tevoren reserveert, vliegen betekent CO2 uitstoot. Ook bij last minute vliegvakanties is compensatie voor het milieu dus zinvol.

TUI Fair Travel banner