Bulgarije, verrassend leuk vakantieland

Op zoek naar een bijzonder leuke vakantie binnen Europa? Bulgarije!

SNP wandelvakanties banner

Wie ieder jaar naar een ander land op vakantie wil gaan en op zoek is naar iets bijzonders, moet zich zeker eens verdiepen in de vakantie mogelijkheden van Bulgarije.  Dit vakantieland heeft alles voor een unieke vakantie, van cultuur tot natuur van een strandvakantie tot wintersport vakantie. Bulgarije is niet alleen verrassend anders, het is ook een relatief goedkoop vakantieland, zeker als je een vakantiehuis Bulgarije bij een particulier boekt of gaat kamperen. In Bulgarije vind je tradities, oude culturen, moderne vakantie faciliteiten en oogverblindende kusten. Een vakantieland met ongekende mogelijkheden.  In dit blog bericht van duurzaam-toerisme.com stellen we vakantieland Bulgarije aan je voor.

Waar ligt vakantieland Bulgarije dan?

vipio dagaanbieding banner

Vakantieland Bulgarje ligt in Zuidoost-Europa het land grenst in het Noorden aan Roemenië, Griekenland aan het Zuiden en Turkije in het Zuid-Oosten. Servië en Macedonië grenzen aan het westen van Bulgarije.  Bulgarije heeft prachtiger zandstranden, oude steden met vele honderden jaren historie en bergen die wel 3000 meter hoog zijn. Vandaar dat je in Bulgarije én een strandvakantie, en een wintersport vakantie en een stedentrip kunt boeken. Boek bijvoorbeeld een stedentrip Sofia, de hoofdstad van Bulgarije of ga naar Varga, Boergas of Plovdiv. Bulgarije heeft verrassend veel verschillende vakantiemogelijkheden en ook jongeren boeken er graag hun vakantie.

Waarom gaan jongeren graag naar Bulgarije?

Jongeren willen in de regel veel lol hebben tijdens hun vakantie, lekker kunnen uitgaan en van het strand, de zon en avontuur genieten. En dat is precies wat je in Bulgarije vindt, veel uitgaansmogelijkheden, prachtige stranden en veel zon. Daarnaast vind je in Bulgarije veel jongeren hotels en tevens budgethotels en appartementen en hebben een aantal reisorganisaties zoals Tui en Beachmasters dit veelzijdige vakantieland in hun reisprogramma voor jongerenvakanties opgenomen. Een jongerenvakantie Bulgarije is helemaal in en met name het Zonnestrand dat internationaal bekend staat als Sunny Beach trekt jaarlijks tienduizenden jongeren. Inmiddels staat een jongerenvakantie Sunny Beach Bulgarije in de top 10 van de meest bekende en populaire jongeren vakantie bestemmingen. Kortom, Bulgarije is "hot" bij jongeren.

Het klimaat in Bulgarije is ideaal voor 365 dagen vakantie per jaar.

Eén van de redenen waarom steeds meer mensen voor een vakantie Bulgarije kiezen is dat het land een fantastisch klimaat met veel zon heeft. En de zeebries zorgt in de zomer voor verkoeling zelfs als de thermometer rond de 30 graden staat. Omdat de winters streng zijn kan er ook aan wintersport in Bulgarije gedaan worden en steeds meer mensen verschuiven hun skivakantie van Duitsland, Oostenrijk of Italië naar Bulgarije.  Het is er minder druk op de pistes en de prijzen zijn beduidend lager dan in de bekendste wintersportgebieden van Oostenrijk, Zwitserland, Italië of Duitsland.  Bulgarije is ook ideaal voor een jongeren wintersport vakantie.  Kortom of je nu een leuke vakantiebestemming zoekt voor je zomervakantie of wintersport reis. Bulgarije heeft het allemaal!

TUI Fair Travel banner