6 tips voor de perfecte fietsvakantie

Zo wordt jouw fietsvakantie een avontuur om nooit te vergeten.

Wie van fietsen, vakantie en avontuur houdt, boekt een avontuurlijke fietsvakantie. Je kunt een individuele fietsvakantie boeken en zelf je plan maken of een groepsreis boeken waarbij het fietsen centraal staat. Reisorganisaties die georganiseerde groepsreis vakanties organiseren zijn onder andere Djoser, Fital, SNP Natuurreizen en Fietsrelax. Voor een fietsvakantie voor gezinnen, avonturiers, singles, jongeren. Kortom voor iedereen die van fietsen, natuur en avontuur houdt. Als je zelf een vakantie samen stelt met de fiets, hebben wij 6 tips voor je. Voor jouw perfecte fietsvakantie.

SNP wandelvakanties banner

Tip 1, zorg voor een een goede fietsendrager.

Als je met de auto op vakantie gaat, is een goede fietsendrager waar meerdere fietsen mee vervoerd kunnen worden van groot belang. Bij Dakdragerwinkel.nl hebben ze een groot assortiment fietsendragers, dakkoffers en bagagerekken. Voor een fietsvakantie met 1, 2, 3 of 4 fietsen. Voor een fietsendrager op het dak, op je trekhaak of op de achterklep. Er zijn ook fietsendragers voor montage op de dissel.  Onze eerste tip voor een perfecte fietsvakantie is een kwaliteit fietsendrager bij bijvoorbeeld Dakdragerwinkel.nl te bestellen.

Tip 2, zorg voor goede fiets kleding.

Goede fietskleding die zuurstof doorlaat en waterdicht is, is van groot belang. Ook goede schoenen die niet te strak zitten zijn relevant. Neem ook schoenen mee die geschikt zijn voor warm weer.

vipio dagaanbieding banner

Overige Tips voor perfecte fietsvakantie.

  • Tip 3, zorg dat je fiets in goede conditie is. Geeft hem een beurt voor je op reis gaat.
  • Tip 4, zorg voor goede fietskaarten.
  • Tip 5, verzamel adressen van overnachtingsadressen tijdens je fietstocht voor je op pad gaat.
  • Tip 6, laat je fietsendrager eventueel monteren als je zelf niet handig bent. Is wel wel veilig en zeker.
TUI Fair Travel banner