Deelnemen aan een actieve vakantie of rondreis

Alleenstaand en zin in een actieve vakantie met andere vrijgezellen? Alleen op vakantie of met een gelijkgestemde groep? Hier een overzicht van een aantal aantrekkelijke mogelijkheden. Deelname aan een actieve groepsreis is ontzettend leuk. Denk bijvoorbeeld een aan single groepsvakantie van TUI of ANWB Reizen. Voor singles die niet alleen op vakantie willen gaan maar kiezen voor de gezelligheid van een leuke groep. Boek bijvoorbeeld een alleenstaanden groepsvakantie naar Italië, Spanje of Cuba en geniet van een heerlijk rondreis. Of boek een 50 plus alleenstaande reis. De wereld ligt aan je voeten.

villavibes single reizen banner


wijnproeverij single reis

Verre rondreis met andere singles maken

Alleen op vakantie en verre groepsreis boeken? Als je alleen op vakantie wilt gaan en een verre rondreis wilt maken, zijn er vele mogelijkheden. Organisaties zoals Sawadee, Djoser en Koning Aap zijn gespecialiseerd in verre rondreizen. Denk bijvoorbeeld aan rondreizen door Amerika of Australië. Veel van deze rondreizen hebben een duurzaam karakter, dat geldt zeker als je deel neemt aan een eco rondreis. Alleen een dergelijke rondreis maken, is natuurlijk ook mogelijk.


Verre rondreizen voor alleenstaanden

Nen aantal reisorganisaties hebben zich toegelegd op verre rondreizen voor singles. Als je als single niet alleen op vakantie wilt en een avontuur met andere alleenstaanden wilt beleven. Ook verre reizen voor alleenstaande ouders, de zogenaamde 1 ouder vakanties. Ideaal als je niet alleen op vakantie wilt gaan maar aan een single reis wilt deelnemen. Met name de single reizen van Sawadee zijn ideaal als je een verre single reis met andere wilt meemaken en toch je eigen activiteiten kunt ontplooien tijdens zo een single reis. Alleen en toch samen op vakantie gaan, heeft zo zijn voordelen.

sawadee groepsreizen duurzaam banner


Vakantie jongeren en jongvolwassenen

Ook als jongeren hoef je niet alleen op vakantie. Ook voor jongeren en jongvolwassenen zijn er volop mogelijkheden een vakantie te boeken, zeker aan te bevelen als je een jongere of jongvolwassene bent en niet alleen op vakantie wilt. Zo organiseert Simi Reizen vakanties voor jongeren en jongvolwassenen. Bij jongeren zijn vooral strandvakanties, avontuurlijke reizen en verre rondreizen in trek. Maar ook surfvakanties, skivakanties en outdoor reizen zijn gewild. Als je een vakantie met ander jongeren wilt boeken, kijk dan eens naar de vele mogelijkheden. Bij Mambo Reizen organiseren ze leuke single reizen en jongeren reizen voor jongeren en jongvolwassenen van 17 tot 39 jaar. Kijk eens naar het aantrekkelijke programma!


groep vrienden op het strand

Weekendje weg met hond

Als je geen behoefte hebt aan het gezelschap van mensen maar wel aan dat van je hond, kan je ook een weekendje weg met je hond boeken. Boek bijvoorbeeld een vakantiehuisje aan zee of een bungalow op een bungalowpark waar honden zijn toegestaan. Je zult zien dat je snel aanspraak hebt want veel alleenstaande mensen boeken vakanties met honden. Ook leuk, daten met je hond. Bijvoorbeeld via een dating app met honden.

hondenfietskar lekker in de natuur

Weekendje weg Nederland?

Als alleenstaande zijn er vele mogelijkheden een weekendje weg Nederland te boeken. Je kunt zo een weekendje individueel boeken maar bijvoorbeeld TUI biedt ook georganiseerde weekendje weg voor alleenstaanden aan. Samen met andere vrijgezellen lekker wandelen op de Veluwe bijvoorbeeld. Ook aantrekkelijk als je bijvoorbeeld een alleenstaande man van 50, 55, 60 of 65 plusser bent. Aan dit type wandel weekenden voor singles in Nederland doen veel 50 en 55 plussers mee.


Een groepsreis boeken als je alleen op vakantie wilt gaan

Als je alleen op vakantie wilt gaan en tegelijkertijd onderdeel van een groep uit wilt maken, is een groepsreis ideaal. Bij georganiseerd groepsreizen heb je het voordeel van het feit dat alles tijdens je vakantie voor je georganiseerd wordt en je tegelijkertijd toch alleen op vakantie kan gaan. Er zijn ook veel aanbieders die duurzame groepsreizen organiseren, bijvoorbeeld Djoser, Mambo of Koning Aap. Bij groepsreizen zijn de groepen vaker niet groter dan 12, 14 a 18 personen. Hierdoor is er voldoende ruimte voor onderling contact. Populaire bestemmingen voorgroepsreizenbuiten Europa zijn onder andere Nepal, Australië, India, Nieuw Zeeland en Costa Rica. Bij groepsreizen heb je met leeftijdsgroepen te maken. Je gaat dus niet alleen op vakantie maar met leeftijdsgenoten. Zie bijvoorbeeld de groepsreizen van Djoser.


djoser banner

stedentrip single reizen

Stedentrip boeken

Alleen op vakantie gaan en stedentrip boeken. Ook bij een stedentrip kan je alleen op vakantie gaan en toch onderdeel uitmaken van een groep. Bij de meeste georganiseerde stedentrips kan je je inschrijven op een bepaalde stedentrip en weet je niet van tevoren wie je mede reisgenoten zijn. Stedentrips naar bijvoorbeeld Londen, Parijs of Madrid zijn erg in. Je boekt goedkope stedentrips bijvoorbeeld via stedentrips.nl Tijdens een stedentrip ben je op een aantal momenten met een groep maar op veel momenten alleen. Je bepaalt dus zelf in hoeverre je echt alleen op vakantie gaat! Er zijn ook specifieke stedentrips voor senioren.


Wintersport alleengaanden

Wintersport vakanties blijven favoriet bij mensen die alleen op vakantie willen gaan. Gelukkig zijn er een aantal reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in wintersport vakanties voor alleengaanden. Een daarvan is Cirkel Reizen, een reisorganisatie die goed thuis is in alleengaanden vakanties, single reizen eneenoudervakanties


wintersport plezier in de sneeuw

Italië en Oostenrijk

Voor wat betreft de wintersport groepsvakanties voor alleengaanden kan je bij Estivant kiezen uit wintersportbestemmingen in Italië en Oostenrijk. In Italië is het wintersportgebied de Dolomieten en in Oostenrijk het bekende Tirol. Natuurlijk gaan er gezellige en sportieve alleengaanden mee en is het verblijf op basis van half pension. Je verblijft in een luxe 3 of 4 sterren hotel en verblijft in een comfortabele eenpersoons of twee persoons kamer. Zowel de wintersport vakantie in Oostenrijk en in Italië zijn perfect voor mensen die alleen op reis willen en tegelijkertijd in groepsverband willen reizen. Tip: Wil je een compleet overzicht over wintersport single reizen? Neem dan een kijkje op www.single-wintersport.com. Daar vind je ook al single wintersport reizen 2025.


Wandelvakantie

Als sportieve single houd je waarschijnlijk van wandelen. Als je een actieve vakantie zoekt, is een wandelvakantie met andere singles boeken, misschien ook wel voor jou een goed idee. Aan georganiseerde groepswandelvakanties doen veel alleenstaanden mee en in de regel zijn dergelijke actieve vakanties supergezellig. Ook voor een weekend actief bezig zijn. Wandelen kan je natuurlijk ook doen op individuele basis. Boek dan bij voorkeur een individuele wandelvakantie met bagagevervoer.


Dating tips voor alleenstaanden

Ben je single en wil je gaan daten? Als je alleenstaand bent en je in wilt gaan schrijven bij een datingsite hebben we een aantal 10 goede datingtips voor je. Bijvoorbeeld hoe vind ik de beste datingsite, een gratis of betaalde site en wat te doen als ik een serieuze relatie zoek als ik hoger opgeleid ben. Je vindt deze tips met name op Dating Hoger Opgeleiden.com

TUI Fair Travel banner