alleen op vakantie

Alleen op vakantie gaan en mogelijkheden

Wie alleen op vakantie wil gaan, heeft een groot aantal mogelijkheden.

Zo kan je kiezen voor een groepsreis, een vere rondreis, wintersport vakantie of wandelvakantie. In alle gevallen ga je alleen op vakantie maar binnen de veiligheid van een groep. Groepsvakanties en single reizen zijn ideaal voor alleengaanden. Je hoeft dus geen single te zijn om alleen op vakantie te gaan. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van groeps vakanties waarbij je je als single of alleenstaande kunt aansluiten. We geven ook de namen van reisorganisaties die goed thuis zijn in alleengaanden vakanties en single reizen.
Zo is er voor iedereen die alleen op vakantie gaat wel een passende reis te vinden.

Deelnamen aan een actieve vakantie of rondreis


Singlevakanties

Alleenstaand en zin in een actieve vakantie met andere vrijgezellen?

Deelname aan een actieve groepsreis is ontzettend leuk. Bijvoorbeeld een aan groepsvakantie van Cirkel Reizen voor singles die niet alleen op vakantie willen gaan maar kiezen voor de gezelligheid van een leuke groep. Boek bijvoorbeeld een alleenstaanden groepsvakantie naar Italië, Spanje of Cuba en geniet van een heerlijk rondreis, fantastische sfeer en de goede zorg vab de reisleiding van Cirkel Reizen.

Vakantie jongeren en jongvolwassenen


Singlereizen

Ook voor jongeren zijn er volop mogelijkheden een vakantie te boeken, zeker aan te bevelen als je een jongere of jongvolwassene bent en niet alleen op vakantie wilt.  

Bij jongeren zijn vooral strandvakanties, avontuurlijke reizen en verre rondreizen in trek. Maar ook surfvakanties, skivakanties en outdoor reizen zijn gewild.
Als je een vakantie met ander jongeren wilt boeken, kijk dan eens naar de vele mogelijkheden.

Bij Mambo Reizen organiseren ze leuke single reizen en jongeren reizen voor jongeren en jongvolwassenen van 17 tot 39 jaar. Kijk eens naar het aantrekkelijke programma!

Verre rondreis met andere singles makenAls je alleen op vakantie wilt gaan en een verre rondreis wilt maken, zijn er vele mogelijkheden. Organisaties zoals Sawadee, Djoser en Koning Aap zijn gespecialiseerd in verre rondreizen. Denk bijvoorbeeld aan rondreizen door Amerika of Australië. Veel van deze rondreizen hebben een duurzaam karakter, dat geldt zeker als je deel neemt aan een eco rondreis. Alleen een derlijke rondreis maken, is natuurlijk ook mogelijk. Een aantal reisorganisaties hebben zich toegelegd op verre rondreizen voor singles. Ideaal als je niet alleen op vakantie wilt gaan maar aan een single reis wilt deelnemen. Met name de single reizen van Sawadee zijn ideaal als je een verre single reis met andere wilt meemaken en toch je eigen activiteiten kunt ontplooien tijdens zo een single reis. Alleen en toch samen op vakantie gaan, heeft zo zijn voordelen.

Een groepsreis boeken als je alleen op vakantie wilt gaanAls je alleen op vakantie wilt gaan en tegelijktijd onderdeel van een groep uit wilt maken, is een groepsreis ideaal. Bij georganiseerd groepsreizen heb je het voordeel van het feit dat alles tijdens je vakantie voor je georganiseerd wordt en je tegelijkertijd toch alleen op vakantie kan gaan. Er zijn ook veel aanbieders die duurzame groepsreizen organiseren, bijvoorbeeld Djoser, Mambo of Koning Aap. Bij groepsreizen zijn de groepen vaker niet groter dan 12, 14 á 18 personen. Hierdoor is er voldoende ruimte voor onderling contact. Populaire bestemmingen voor groepsreizen buiten Europa zijn onder andere Nepal, Australië, India, Nieuw Zeeland en Costa Rica. Bij groepsreizen heb je met leeftijds groepen te maken. Je gaat dus niet alleen op vakantie maar met leeftijdsgenoten. Zie bijvoorbeeld de groepsreizen van Djoser.

Stedentrip boeken
Ook bij een stedentrip kan je alleen op vakantie gaan en toch onderdeel uitmaken van een groep. Bij de meeste georganiseerde stedentrips kan je je inschrijven op een bepaalde stedentrip en weet je niet vantevoren wie je mede reisgenoten zijn. Stedentrips naar bijvoorbeeld Londen, Parijs of Madrid zijn erg in.
Je boekt goedkope stedentrips bijvoorbeeled via Travelbird. Tijdens een stedentrip ben je op een aantal momenten met een groep maar op veel momenten alleen. Je bepaalt dus zelf in hoeverre je echt alleen op vakantie gaat!

Wintersport alleengaanden

logo

Wintersport vakanties blijven favoriet bij mensen die alleen op vakantie willen gaan. Gelukkig zijn er een aantal reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in wintersport vakanties voor alleengaanden. Eén daarvan is Cirkel Reizen, een reisorganisatie die goed thuis is in alleengaanden vakanties, single reizen en eenoudervakanties.

Voor wat betreft de wintersport vakanties voor alleengaanden kan je bij Cirkel Reizen kiezen uit wintersportbestemmingen in Italië en Oostenrijk. In Italië is het wintersportgebied de Dolomieten en in Oostenrijk het bekende Tirol. Natuurlijk gaan er gezellige en sportieve alleengaanden mee en is het verblijf op basis van half pension. Je verblijft in een luxe 3 of 4 sterren hotel en verblijft in een comfortabele éénpersoons of twee persoons kamer. Zowel de wintersport vakantie in Oostenrijk en in Italië zijn perfect voor mensen die alleen op reis willen en tegelijkertijd in groepsverband willen reizen.

Wandelvakantie

Als sportieve single houd je waarschijnlijk van wandelen. Als je een actieve vakantie zoekt, is een wandelvakantie met andere singles boeken, misschien ook wel voor jou een goed idee.
Aan georgansieerde groepswandelvakanties doen veel alleenstaanden mee en in de regel zijn dergelijke actieve vakanties supergezellig. Ook voor een weekend actief bezig zijn.

Dating tips voor alleenstaanden

Ben je single en wil je gaan daten?

Als je alleenstaand bent en je in wilt gaan schrijven bij een datingsite hebben we 10 goede datingtips voor je. Bijvoorbeeld hoe vind ik de beste datingsite, een gratis of betaalde site en wat te doen als ik een serieuze relatie zoek als ik hoger opgeleid ben.

Vind hier de 10 dating tips.