Wandelvakantie


SNP Wandelvakanties Schotland

Deelnemen aan een individuele wandelvakantie of groepswandel vakantie?
Bijvoorbeeld een georganiseerde wandelvakantie van SNP Natuurreizen, Aktivatours of Djoser??
Hier vind je de mooiste individuele wandelvakanties en groepswandel vakanties. Ook voor een bergsport wandelvakantie. Kijk eens binnen het aanbod actieve wandelvakanties van Aktivatours, SNP of Djoser.  Of voor een bergsport wandelvakantie naar het aanbod van bergsportreizen.nl

Op deze pagina vind je duidelijke informatie over wandelvakanties en organisaties waar je een wandelvakantie of wandelreis kunt boeken. Bijvoorbeeld een wandelreis of vakantie van SNP natuurreizen in Portugal, Griekenland, Ierland of Italië. Ook als je deel wilt nemen aan een single wandelweekend. Ook voor georganiseerde wandelvakanties en groepsvakanties waarbij wandelen een belangrijk onderdeel kan zijn. Een wandelvakantie is goed voor geest en lichaam. Hier vind je de mooiste wandelvakanties. Kijk eens binnen het aanbod individuele wandelvakanties van Aktivatours, SNP of Djoser. Het aanbod wandelvakanties ( ook voor groepen ) van deze organisaties is uniek. Dat geldt ook voor de andere organisaties op deze pagina. Kijk nu binnen het aanbod wandelweekenden en wandelvakanties van SNP, Djoser en anderen, ook voor groepen en singles.

Je kunt iedere wandelvakantie op deze website online boeken.

Djoser, wandel- en fietsvakanties

Djoser heeft een groot aanbod wandel- en fietsvakanties.  Voor een groepswandelvakantie. Wandel met gelijkgestemden door de mooiste wandelgebieden van de wereld of boek een gecombineerde wandel- en fietsvakantie.  Avontuurlijk, met gelijkgestemden, kleine groepen en altijd uniek. Dat is Djoser.

Bergwandelen in je vakantie
Actieve berg wandelvakantie?
Bergwandelen is een fantastische ervaring.  Genieten van een onbepaalbaar uitzicht, de wolken bijna kunnen plukken en je hoofd helemaal leeg maken.  Als je van wandelen houdt en een echt unieke ervaring wilt opdoen, boek dan een berg wandelvakantie.  Ga wandelen in de mooiste bergen van Europa, Azië, Amerika en waar je maar naar toe wilt. Voor iedere wandelniveau.  Ook voor geoefende bergwandelaars.

SNP Wandelvakanties

SNP Natuurreizen

De mooiste wandelvakanties bij SNP Natuurreizen.

SNP Natuurreizen, van de ANWB, heeft wellicht het grootste aanbod wandelvakanties. Voor een individuele wandelvakantie in de natuur of een groepswandelvakantie. U kunt bij SNP allerhande wandel vakanties boeken. Denk hierbij ook aan wandeltrektochten, stadswandelingen, wandelrondreizen en groepsreizen. Veel wandelingen van SNP Natuurreizen zijn echte natuurwandelreizen. En als één van de weinige wandelreisorganisaties biedt SNP Natuurreizen ook wijnwandelreizen en wandelvakanties met hond aan. Veel mensen hebben tenslotte een hond en een wandelvakantie waarbij de hond ook welkom is, is zeer in trek. U kunt bij SNP een wandelvakantie dicht bij huis boeken, bijvoorbeeld op de Veluwe of in Limburg. Maar ook als u een individuele wandelvakantie wilt boeken in bijvoorbeeld Azië, Zuid-Amerika, Oceanië, Afrika of het Midden-Oosten biedt SNP fantastische reizen aan. Je kunt een SNP wandelreis van 3, 4 of 5 dagen boeken maar ook 2 weken of langer met SNP op wandelreis gaan.

Wandelvakantie Aktiva Tours

Bijzondere wandelvakanties van AktivatoursEen wandelvakantie in bijvoorbeeld Ierland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk of Italië boeken? Aktiva Tours organiseert de mooiste wandelvakanties. Zowel voor groepen als individuen. Bijzondere wandelvakanties in in heel Europa. Meestal in samenwerking met lokale wandelorganisaties. Die kennen de omgeving immers goed en weten waar de mooiste wandelroutes liggen. Aktiva Tours organiseert ook wandelvakanties voor groepen. Meestal zijn dat getrainde wandelaars. De afstanden die dan worden afgelegd zijn gemiddeld 15 tot 20 uur per dag. Groepswandelingen worden begeleid door de groepsbegeleider die ook uw bagage vervoert. Bij individuele wandelvakanties van Aktiva Tours wandelt u in uw eigen tempo. Er wordt dan gemiddeld 10 tot 20 kilometer per dag gewandeld. Aktiva Tours heeft ook mooie fiets- en wandelvakanties in het aanbod. Kijk nu binnen het aanbod wandelvakanties van Aktiva Tours en trek de wandelschoenen vast aan.

Kras Wandelvakanties

Individuele en groepswandelvakanties bij Kras Reizen.

Kras Reizen heeft een aantrekkelijk aanbod wandelvakanties. Zowel voor groepen die samen willen wandelen als individuele wandelvakanties. En gezelligheid en sportiviteit staan voorop. De wandelvakanties van Kras Reizen vindt u onder ander in Duitsland, Oostenrijk, Spanje, België, Griekenland, Portugal en Groot-Brittannië. Alle wandelvakanties van Kras zijn zeer goed verzorgd én prettig geprijsd. Ook als u een wandelvakantie in Nederland wilt boeken, zijn er bij Kras volop mogelijkheden. Met name de single wandelvakanties in Nederland zijn zéér populair. Er zijn single wandelvakanties "Rijk van Nijmegen", "wandelweekend Vlieland met natuurgids",  Loonse en Drunense Duinen en single wandel weekendje Valkenburg. De wandel- en fietsreizen van Kras zijn zéér gunstig geprijsd. U boekt al een wandelweekend in Nederland vanaf 145 euro. Bij de single wandelweekenden van Kras krijgt u een éénpersoons slaapkamer. Kijk nu binnen het goedkoop geprijsde aanbod wandelvakanties van Kras wat u het meeste aanspreekt!

Shoestring wandelvakanties met verre bestemmingen

Shoestring, wandelen tijdens de mooiste, verre reizen.


Shoestring Avontuurlijke Groepsrondreizen

Avontuurlijke of culturele wandelvakantie boeken?

Shoestring biedt een breed scala aan avontuurlijke en duurzame reizen aan, hieronder fietsvakanties en groeps wandelvakanties. Verder biedt Shoestring meerdere types single reizen. Shoestring presenteert zich als wandelreis specialist en dat is niet voor niets. Zo biedt Shoestring trekking wandeltochten aan in onder andere Nepal, Tibet, Marokko en Peru. Hier vind je een ongekende natuurschoon. Deze wandelreizen/trekking tochten zijn vooral geschikt voor geoefende wandelaars. Maar er wordt, omdat ieder een eigen looptempo heeft, wel regelmatig een pauze gehouden. Met name de groeps wandelreizen naar Nepal/India zijn zeer polulair bij mensen die een avontuurlijke wandelvakantie willen beleven. Hetzelfde geldt voor de wandelvakantie Nepal en Tibet.  Per wandelreis staat er vermeld wat de moeilijkheidsgraad is. De genoemde wandel groepsreizen bij Shoestring hebben een duur die varieert van 16 tot 29 dagen. Je kunt echter ook een avontuurlijke en actieve wandelvakantie bij Shoestring boeken van bijvoorbeeld 19 of 23 dagen.


Djoser wandelvakantie

Wandelvakanties Djoser

Verre reis maken en combineren met een wandelvakantie?  Djoser biedt ruim 20 unieke wandelvakanties aan. Een fantastische manier om een nieuwe wereld te ontdekken. Djoser organiseert alleen wandelvakanties naar de mooiste plekjes op aarde. Wat denk je van een wandelvakantie in Zuid-Afrika, Nepal, Turkije, Marokko of Jordanië?  Djoser biedt ook gecombineerde fiets- en wandelvakanties aan. Je kunt bij het kiezen van je wandelvakantie kiezen uit verschillende niveau's. Ook leuk voor singles. Voor beginnende wandelaars en geoefende wandelaars. Bij Djoser overnacht je tijdens je wandelvakantie op verrassende plekken. Soms overnacht je bovenop een berg in een gîte of blokhut, dan weer in een tent en dan weer in een hotel. Djoser houdt met haar reizen altijd rekening met de kwetsbaarheid van de natuur en het belang van de regionale economie van een bepaald land. Duurzaamheid, natuur en milieu zijn voor Djoser en de meeste deelnemers van haar avontuurlijke reizen belangrijk. Veel plezier bij het doornemen van jouw mooie wandel- of fietsvakantie!

Individuele wandelvakantie of groepswandelvakantie?

Als je een wandelvakantie gaat boeken, zal je een keuze moeten maken tussen een  individuele wandelvakantie  of een groepswandelvakantie.  Beiden hebben hun voordelen en nadelen.
Ben je een individueel type of een groepstype, alleenstaand of juist niet?
Houd je van de aanwezigheid van een groep en wandel je graag mee??  Of bepaal je liever je eigen wandeltempo en je eigen geluksmomenten??  Bepaal of jij een groepswandeltype of individueel wandeltype bent. Het helpt je de voor jou meest geschikte wandelvakantie te boeken.

 

Wandelvakantie voor vriendinnenweekend

Een wandelvakantie kan ook uitermate geschikt zijn voor een vriendinnenweekend. En zo een wandelweekend is goed te combineren met bijvoorbeeld wellness of een strandvakantie. Kijk nu welke wandelvakanties geschikt zijn voor jouw weekend met je vriendinnen.

Wandelvakantie met hond boeken

Ben je de trotse bezitter van een hond en wil je een groeps wandelvakantie met de hond boeken of individudeel met je hond op reis?  Er zijn diverse reisorganisaties waar je een groepsreis met hond kunt boeken. Daarnaast bestaan er ruime mogelijkheden om een hondvriendelijke accommodatie tijdens je wandelvakantie te boeken.  Denk aan een honden camping, hondvriendelijke vakantiepark, honden hotel of bed and breakfast.  Je vindt een ruim overzicht hondvriendelijke accommodaties op de startpagina honden vakantie. Hier zijn honden tijdens je wandelvakantie of ander soort reis toegestaan.

De Wandel Website

Als je op zoek bent naar uitgebreide informatie over wandelen, trektochten, wandelgidsen en wandelwebsites, is de wandel website van Fred Triep meer dan de moeite waard.   De informatie over wandelen en met name dagwandelingen en trektochten is gedetailleerd en zorgvuldig samengesteld.  En de wandelingen gaan niet alleen over de "gebaande wegen" maar ook door onbekende gebieden. Met een groot aanbod wandelkaarten en wandelproducten zoals wandelkleding en schoenen.
De website is in het Nederlands geschreven maar er is ook een Engelstalige en Spaanse versie beschikbaar.
Hier vind je alles over de wandel website, jouw startpagina als je van wandelen en wandel vakanties houdt.

Goede schoenen en kleding voor wandelvakantie

Als je gaat deelemen aan een wandelvakantie heb je goede schoenen en kleding nodig.  Afhankelijk van je vakantiebestemming en soort reis, kan je voor verschillende types wandelschoenen en wandelkleding kiezen.
Ga je bijvoorbeeld wandelen in de bergen of heuvels,  zorg dan voor stevige bergschoenen en winddichte kleding. Ga je lange wandelingen maken, is het belangrijk dat je schoenen kunnen ademen. Transpiratie en natte schoenen is een vervelende combinatie.  Zeker bij een lange wandeling van bijvoorbeeld 4 uur of langer. Zorg er daarom altijd voor dat je schoenen en kleding ademend zijn. En goede sokken zijn ook van belang, bij voorkeur van natuurlijk materiaal zoals bamboe of katoen.

Bij wandelexpert.nl, de website voor het online bestellen van kwalitatief goede wandelschoenen, wandelkleding, outdoor kleding en accessoires, vind je een uitgebreid en getest aanbod wandel producten.  Je vindt er merken wandelschoenen zoals New Balance, Lowa, Teva en Hi-Tec. Deze wandelschoenen zijn er zowel voor dames als voor heren. Daarnaast vind je er een groot assortiment wandelkleding zoals van Falcon, Craft, Tenson en Icepeak. Je kunt schoenen en kleding zoeken op merk en prijs en direkt zien welke wandelschoenen en kleding op voorraad is.  Een aanrader als je een wandel vakantie of reis gaat boeken, en natuurlijk ook in het kader van je deelname aan single wandel reizen.  Want als je deel gaat nemen aan een single wandelweekend of single wandelvakantie wil je natuurlijk niet alleen goed zittende schoenen en kleding maar er ook nog eens modieus uitzien.  Veel succes met het uitzoeken van jouw ideale wandelschoenen en/of wandelkleding.

Meer wandelvakanties

Hieronder vind je meer wandelvakanties. O.a. met bestemmingen Macedonië en de Balkan. De lijst bijzondere wandel reizen wordt de komende periode nog verder uitgebreid.