Dierproefvrije cosmetica beter voor iedereen

Dierproefvrije cosmetica kopen?

SNP wandelvakanties banner

Dierproefvrije cosmetica is cosmetica die niet getest is op duren. Zoals natuurlijke shampoo tegen haaruitval.  De betere dierproefvrije cosmetica is vaak puur plantaardig ( vegan ) en als het even kan van biologische kwaliteit. Maar, welke merken cosmetica zijn echt dierproefvrij en duurzaam ( verantwoord ) geproduceerd? Eén ding is zeker, duurzame cosmetica is beter voor het dier, de mens én het milieu. En als dierproefvrije cosmetica ook nog eens biologisch en vegan is én met liefde gemaakt, heb je cosmetica die een echte meerwaarde heeft. Zeker ook in het kader van een duurzame vakantie. Op deze pagina gaan we in op de diverse merken dierproefvrije cosmetica, verkooppunten en aanbevelingen. Wie echt dierproefvrije cosmetica gebruikt is goed bezig. Welke merken vind jij het prettigst? En waar koop jij je dierproefvrije cosmetica het liefst?? Waar je je dierproefvrije cosmetica ook koopt, je bent goed bezig!

Dierproefvrije cosmetica op basis van olijven

vipio dagaanbieding banner

Dierproefvrije cosmetica is lang niet altijd plantaardig

Veel dierproefvrije cosmetica bevat wel dierlijke ingrediënten zoals lanoline, bijenwas, honing, melk, zijde of keratine. Dat betekent dat deze cosmetica volgens de letter van de wet wel dierproefvrij is maar toch verborgen dierenleed kan bevatten. Als je dierproefvrije cosmetica wilt kopen zonder dierenleed, is het kopen van veganistische ( puur plantaardige cosmetica ) vaak de beste optie. Er zijn diverse organisaties en particuliere initiatieven op het gebied cosmetica zonder dierenleed. Vaak wordt de term gebruikt "cruelty free beauty" gebruit. Zo vind je op de website van Naoki.nl een zéér uitgebreide lijst van dierproefvrije cosmetica die in Nederland verkrijgbaar is. Per merk wordt niet alleen vermeld of deze verantwoorde cosmetica vegetarisch of veganistisch is maar bovendien of deze wel of niet gecertificeerd is. Dierproefvrije cosmetica kan bijvoorbeeld gecertificeerd worden door organisaties zoals de dierenrechtenorganisatie Peta, Cruelty Free International, Leaping Bunny, Vegan Society.

Alleen als een bepaald merk en product door een dergelijke organisatie gecertificeerd is,weet je zeker of je met een veganistisch of vegetarisch verantwoord en dierproefvrij cosmeticamerk te maken hebt.

Cosmetica met amandelolie of sesamolie

In veel natuurlijke cosmetica wordt amandelolie of sesamolie gebruikt.

Amandelolieen sesamolie zijn daarnaast ook geschikt als massage olie.

Amandelolie bevat veel vitamine E terwijl sesamolie onder andere B6 vitamine bevat. Beide natuurlijke oliesoorten kunnen ook in biologische vorm gekocht worden.

Veel dierproefvrije cosmetica bevat amandelolie, sesamolie, tarwekiemolie of een ander olie, jojoba olie.

In het algemeen kan je stellen dat plantaardige olie soorten goed voor de huid zijn en bijna altijd dierproefvrij.

Waar kan je dierproefvrije cosmetica kopen?

Dierproefvrije cosmetica is fysiek te zien en te koop in honderden natuurvoedingswinkels en gezondheidswinkels. Daar worden vaak de bekende merken gekocht zoals Lavera, Pure, Dr. Hauschka en Beauty Without Cruelty. Maar er zijn honderden merken cosmetica die dierproefvrij zijn. Ook onbekende merken,. Deze verantwoord geproduceerde cosmetica vind je bij de diverse webwinkels die gespecialiseerd zijn in de verkoop van duurzame en dierproefvrije cosmetica zoals die van de groene drogist of utsukusy.

Is dierproefvrije cosmetica goedkoop?

Veel mensen die cosmetica kopen letten vooral op de prijs en kwaliteit en veel minder of deze cosmetica verantwoord en duurzaam is geproduceerd. Ze denken dat duurzaam en echt dierproefvrije geproduceerde cosmetica duur is én laten deze daarom "links" liggen. De waarheid is echter dat dierproefvrije cosmetica helemaal niet duur hoeft te zijn en zelfs goedkoop is als je de prijs- en kwaliteitsverhoging in een prijsvergelijking betreft. En omdat de meeste dierproefvrije cosmetica van pure grondstoffen zonder parabenen en dergelijke is vervaardigd, kan deze nog veel goedkoper worden. Als meer mensen voor bewust en duurzaam gaan, wordt de prijs van deze producten vanzelf lager. Dat geldt ook voor dierproefvrije cosmetica.

Meest uitgebreide informatie over dierproefvrije cosmetica in Nederland verkrijgbaar

De website van Naoki biedt ongelooflijk veel informatie over dierproefvrije cosmetica die in Nederland verkrijgbaar is. Niet alleen de beste merken dierproefvrije cosmetica lijst, duurzame blogs, informatie over lifestyle en veel meer. Ook als je wilt weten of een bepaald merk cosmetica vegetarisch of veganistisch is, vind je dat hier terug. Kortom, voor alle informatie over dierproefvrije cosmetica bezoek je de website Naoki.nl

Meer informatie over duurzame producten

Producten worden steeds vaker duurzaam geproduceerd, met oog voor mens, dier en milieu, en natuurlijk zonder dierenleed. Veganisme is enorm in opkomst, zeker bij de jongere generatie die uitbuiting van de aarde, uitbuiting van dieren zat is. Op deze paginaduurzame producten vind je meer verantwoorde producten die bewust zonder dierenleed zijn vervaardigd. Natuurlijk vind je daar ook webwinkels waar je dierproefvrije cosmetica kunt kopen.

Bedrijven die zich bewust zijn van hun verantwoordelijk, kopen natuurlijk zoveel mogelijk duurzam hun producten in. Op de pagina duurzaam inkopen.startpagina vind je veel informatie over duurzaam inkopen.

TUI Fair Travel banner